El concert de clausura posa punt i final a la XVII edició del Concurs de Jóvens Intèrprets «Ciutat de Xàtiva» 2018

El concert de clausura posa punt i final a la XVII edició del Concurs de Jóvens Intèrprets «Ciutat de Xàtiva» 2018

L’acte tindrà lloc aquest dissabte 21 d’abril, a les 20 hores, al Gran Teatre de Xàtiva

Xàtiva, 16 d’abril de 2018.- El Concurs de Jóvens Intèrprets “Ciutat de Xàtiva” posarà punt i final a la seua XVIII edició amb un concert de clausura que se celebrarà dissabte 21 a les 20h al Gran Teatre i en el que participaran els guanyadors de la categoria de A de piano, corda fregada i vent-metall, el guanyador de la categoria B de vent-fusta, el guanyador de categoria C de piano, el guanyador del premi “Lluís Milan” i el reconeixement especial de la categoria C de corda fregada. L’entrada al concert és gratuïta i les invitacions es poden recollir a la Casa de la Joventut a partir del dimecres 18.

El certamen, de caràcter bianual, s’ha celebrat entre els passats mesos de febrer i març i ha portat a Xàtiva més d’un centenar de joves promeses musicals d’arreu de l’Estat Espanyol. Els participants, que poden triar una de les quatre especialitats (vent-fusta, vent-metall, corda fregada i piano) i han de participar en la modalitat que els corresponga (A: de 22 a 26 anys; B: de 17 a 21 anys; C: fins als 16 anys, sent els 26 anys l’edat màxima a què es permet participar), han d’afrontar una primera fase eliminatòria consistent en la interpretació d’una obra obligada proposada pel gabinet tècnic del concurs; els seleccionats concorreran a la segona fase, final, amb la interpretació d’una obra lliure que no haurà d’excedir els 30 minuts de duració.

Els guardons, dotats d’una suculenta quantitat econòmica, diploma i trofeu, premien els millors de cada modalitat, tot i que també existeix la possibilitat d’assignar un segon premi a criteri del tribunal. A més a més, hi ha el premi “Lluís Milan” que premia el millor participant finalista, resident a Xàtiva, que no haja sigut guanyador en cap de les diferents modalitats.

El tret de sortida es va donar el 17 i 18 de febrer amb la modalitat vent-fusta. Els membres del tribunal van acordar declarar desert el premi de la modalitat A i atorgar dos accèssits a la modalitat B. Els guardonats amb el primer premi van ser Juan Antonio Mollá Albero, intèrpret de Saxo, de 20 anys i procedent de Caudete, premiat en la modalitat B; i Carlos Miguel Pascual Gorriz, intèrpret de flauta, de 16 anys i procedent de Llíria, premiat en la modalitat C. I els accèssits, per a Irene Martínez Navarro, intèrpret de clarinet, de 20 anys i procedent de San Lorenzo del Escorial, premiada en la modalitat B; Alexandre Escrivà Grau, intèrpret de clarinet, de 21 anys i procedent de Tavernes de Valldigna, premiat en la modalitat B; i Pablo Díaz Díaz, intèrpret de clarinet, de 14 anys i procedent de Collado Villalba, premiat en la modalitat C.

El cap de setmana del 24 i 25 de febrer es va celebrar la modalitat de vent-metall i els guanyadors van ser David Soriano Sánchez, intèrpret de tuba, de 22 anys i procedent d’Albacete, premiat en la modalitat A; Vicente Manuel Cascales Mogica, intèrpret de trombó, de 21 anys i procedent de Callosa de Segura, premiat en la modalitat A; i Sergio Martín Mora, intèrpret de trompeta, de 14 anys i procedent de Cobisa, premiat en la modalitat C. En aquesta ocasió l’accèssit va ser per a Josep Gómez Alemany, intèrpret de trompeta, de 19 anys i procedent de Madrid, premiat en la modalitat B.

Les audicions de corda fregada es van dur a terme el 3 i 4 de març i els premiats van ser Eva Rabchevska, intèrpret de violí, de 21 anys i procedent de Madrid, modalitat A; Bella Chich, intèrpret de viola, de 21 anys i procedent de Madrid, modalitat B; i Miguel Muñiz Galdon, intèrpret de violí, de 16 anys i procedent de Barcelona, modalitat C. Jaime Maceira Naya, intèrpret de violí, de 17 anys i procedent d’Alcalà de Henares, va ser premiat amb l’accèssit en la modalitat B.

L’última especialitat en celebrar-se va se la de piano, que es va dur a terme els dies 10 i 11 de març. En aquest cas el tribunal va decidir, per unanimitat, declarar desert el premi de la modalitat C i atorgar la resta de premis a Oleksandra Totkalova, de 21 anys i procedent de Madrid, modalitat A; i Alexandre Lutz García, de 19 anys i procedent d’Alacant, modalitat B. Els accèssits van ser per a Antonio Morant Albleda, de 26 anys i procedent de València, modalitat A; Diego Navas Padilla, de 19 anys i procedent d’Alcorcón, modalitat B; Eduardo Alemany Ramada, de 16 anys, procedent de Benaguasil, modalitat C.

La regidora de Consevatori i San Agustí, Empar Penadés, ha manifestat sentir-se molt satisfeta amb aquesta edició del concurs, que s’ha caracteritzat per l’alt nivell dels seus participants i a la que ha qualificat d’èxit total, i anima tota la ciutadania a assistir al concert de cloenda. “El proper dissabte tindrem l’oportunitat d’escoltar bona música de la mà de jòvens promeses de què segurament sentirem parlar en un futur proper. Convide tota la ciutadania a gaudir de l’espectacle”, ha apuntat Penadés.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.191 Visitas