El Concurs de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva s’inicia amb els guanyadors de la categoria de vent-fusta

La cita continuarà aquest cap de setmana amb l’especialitat vent-metall

Xàtiva, 21 de febrer 2020.- El passat cap de setmana va tindre lloc al Conservatori Lluís Milà de Xàtiva la XIX edició del concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», amb l’especialitat de vent-fusta i els instruments flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon.

Pel que fa a la modalitat A ( per a joves de 22 a 26 anys d’edat) es van presentar un total de sis aspirants, dels quals van resultar finalistes Javier Quintana Bea (València), Clara Arce Martínez (Polinyà del Xúquer) i Javier Bermúdez Segorb (Alacant), tots tres amb l’instrument Saxofon. Pel que fa a la modalitat B (entre 17 i 21 anys) es van presentar onze joves dels quals van resultar finalistes Andrea Meseguer Boils (Guadassuar) amb flauta; Maria Victoria Muñoz Zaragozá (Alberic) i Berta Belinchón Gimeno (Paiporta) amb l’oboè i Vicent Oron Bolós (Rafelbunyol) i Marta Domenech Beltrán (Sant Antoni de Benageber) amb el saxofon. Per últim, a la modalitat C (joves fins a 16 anys), van participar cinc músics resultant finalistes Pau Pínter Cerdà (Agullent) i José Donet Clemente (Barx) amb el Clarinet i Lucía Alegre Ortiz (Ribarroja del Túria) amb l’oboè.

Finalment, després d’escoltar les peces obligades i les de lliure elecció dels onze finalistes, el jurat va decidir concedir un primer premi per cadascuna de les tres modalitats, proclamant-se guanyadors Lucía Alegre Ortiz amb l’oboè a la modalitat C, Maria Victoria Muñoz Zaragozá amb l’oboè a la modalitat B i Clara Arce Martínez amb el saxofon a la modalitat A. A més a més, el jurat va considerar per unanimitat atorgar un segon premi en la modalitat A a Javier Bermúdez Soborb (Alacant).

El jurat va estar compost per l’especialista de clarinet Juan Antonio Fenollar Sala, l’especialista de flauta Mayte Abargues Ferrús, l’especialista de saxofon Tomás Jerez Munera i l’especialista d’oboè Aitor Llimera Galduf.

Aquest cap de setmana continuarà el concurs amb l’especialitat vent-metall en la que els instruments protagonistes seran trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.