El Concurs de pintura Juan Francés de la Fira d’Agost 2018 atorgarà 10.000 euros en premis

El Concurs de pintura Juan Francés de la Fira d’Agost 2018 atorgarà 10.000 euros en premis

L’obra guanyadora rebrà 8.000 euros, mentre que els altres 2.000 seran per a un accèssit

El jurat anunciarà el 10 de juliol les obres seleccionades, i el guanyador es donarà a conèixer el 15 d’agost

Xàtiva, 22 de maig de 2018.- L’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat les bases per a la convocatòria del Premi Nacional de pintura Juan Francés per a la Fira d’Agost 2018 amb una dotació econòmica de 8.000 euros per a la millor obra i 2.000 euros per a un accèssit.

El concurs està obert a qualsevol temàtica tècnica i estil, i tant el tema com la tècnica pictòrica quedaran a criteri de l’artista. No obstant, l’organització es reserva el dret a no admetre les candidatures que no complisquen amb les condicions tècniques, artístiques o legals del certamen, o que ferisquen la sensibilitat de les persones incitant a conductes violentes o discriminatòries.

Cada participant, que haurà de ser major de 18 anys i resident en l’Estat espanyol, podrà presentar un màxim de dos obres originals, que no hagen estat premiades en cap altre concurs, i amb unes dimensions mínimes de llenç de 81×60 cm i de 180×180 cm de màxim.

La data límit per a inscriure’s serà el 30 de juny de 2018 i els participants hauran de realitzar la inscripció online a través de MundoArti (www.mundoarti.com), enviant la fotografia de l’obra. El jurat comunicarà el 10 de juliol de 2018 les 25 obres seleccionades, que hauran de ser enviades abans del 20 de juliol a la Casa de la Cultura de Xàtiva.

El premi a l’obra guanyadora serà lliurat el dia 15 d’agost a les 12 hores en l’acte públic de inauguració de l’exposició de les obres seleccionades i de la premiada, que es podran visitar fins el 14 de setembre.

El jurat estarà conformat per personalitats de reconegut prestigi al món de les arts plàstiques com el Director de l’Àrea d’Activitats Culturals, vicerectorat d’Alumnat, Cultura i Esport de la Universitat Politècnica de València Ricardo Forriols; la Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València, crítica i comissària d’art Maite Ibáñez Giménez; i la Directora de la Galeria Rosa Santos i Presidenta de l’Associació de Galeries d’Art Contemporani de la Comunitat Valenciana (LaVac), Rosa Santos. Per part de la família de Juan Francés, la persona designada per al jurat serà Rosmary Bellod Durá.

Les bases completes es poden consultar al Tauler d’anuncis de l’Ajuntament de Xàtiva.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.010.912 Visitas