Climent ofereix a l'Ajuntament de Canals col·laboració per fomentar la creació d'ocupació i la revitalització de la indústria en el municipi

El conseller d’Economia, Rafa Climent, visita Canals

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde de Canals, Joan Carles Pérez i amb la corporació i tècnics municipals, amb l’objectiu de planificar la reindustrialització del municipi i impulsar polítiques per a la creació d’ocupació.

Rafa Climent, que ha qualificat la reunió de “molt fructífera”, ha manifestat que “la conselleria està oberta a tot allò en el que puga ajudar en la preocupació de l’ajuntament en fer baixar la desocupació, especialment la juvenil, i de mirar cap al futur per veure com poden revitalitzar la indústria a Canals i guanyar aquest equilibri en ocupació per al poble”.

En aquest sentit, en l’àmbit de l’ocupació juvenil, el conseller ha convidat a l’Ajuntament de Canals “a que prepare la petició per beneficiar-se de les ajudes d’una ordre que eixirà publicada aquesta setmana, per un import de més de 26 milions d’euros, a la qual poden adherir-se i donar feina a gent d’entre 16 i 29 anys, tant preparada amb llicenciatura, com sense ella “.

Es tracta del programa ‘Avalem Joves +’, un pla que permetrà destinar 26,6 milions d’euros -ampliable fins 50- per fomentar l’ocupació entre els joves de 16 a 29 anys. Aquesta acció permetrà l’accés a l’ocupació mitjançant un contracte de 6 o 12 mesos a entre 2.000 i 2.500 joves que no han tingut encara cap oportunitat en el món del treball i que siguen beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil impulsat per la Unió Europea.

El conseller ha assenyalat que “he vist molt preocupats a l’alcalde i als membres de la corporació pel dia dia de la gent i per treballar amb perspectiva per consolidar un futur important per a la població, i per això, des de la conselleria també els hem ofert tot el suport i col·laboració per a la posada en marxa d’accions i polítiques que ajuden a impulsar la industrialització del municipi “.

Per la seua banda, l’alcalde de Canals, també ha mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament de la reunió i ha assenyalat el compromís de tot l’equip de govern per treballar pel poble en matèria econòmica, en concret, per intentar buscar eixides d’ocupació a la població aturada, i especialment a la joventut que a hores d’ara és qui més percentatge d’atur presenta i que se situa al voltant d’un 20%. “Li hem traslladat quines són les demandes i la situació econòmica del poble. Hem de valorar positivament el fet d’haver pogut compartir quina és la realitat del nostre poble, i atès que ha sigut alcalde durant setze anys, hem trobat un total compromís i la complicitat per dur endavant polítiques d’ocupació que ajuden a baixar els índexs que tot i que han millorat, encara trobem són molt negatius”, ha indicat Pérez.

Així mateix, com ha continuat explicant el primer edil, ens ha fet recomanacions de treball “per a poder planificar polítiques que a llarg termini milloren la nostra economia local”. A la vista de la reunió des de la corporació “vegem més necessari portar endavant el pla general d’ordenació urbana i el desenvolupament del nostre polígon industrial”, ha remarcat Pérez.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.