El Consorci inverteix 1,18 milions d’euros en tres nous camions nodrissa

El Consorci Provincial de Bombers de València ha presentat els tres nous camions que s’incorporen a la seua flota de vehicles, concretament 3 nous vehicles nodrissa, que han suposat una inversió d’1.183.000 euros per al Consorci. L’acte de presentació ha tingut lloc en el parc de Chiva, i els nous camions aniran destinats als parcs de Gandia, Requena i Sagunt.

Es tracta de tres vehicles BNP (Bomba Nodrissa Pesada) de 26 Tn i 540 CV de la marca SCANIA, i que han sigut carrossats per l’empresa INCIPRESA. La principal funció d’estos vehicles és subministrar aigua a vehicles d’extinció en grans incendis, per a la qual cosa van dotats amb cisternes de 10.700 litres d’aigua i 550 d’espumògen i bombes capaces de subministrar 4.800 litres d’aigua per minut.

A més, i segons ha explicat l’inspector en Cap del Consorci, José Miguel Basset, “tenen algunes innovacions tècniques que fins ara no s’havien aplicat en altres vehicles del Consorci, i que milloren les seues capacitats”. Entre eixes innovacions, figuren 2 carrets transportables de 240 metres de mànega de 70 mm cadascú, monitor per tirar 4.700 litres d’aigua per minut a 88 m de distància, vàlvula de buidatge ràpid de la cisterna en 90 segons i bassa addicional de 12.000 litres.

Segons assenyala Basset, “els tres nous camions nodrissa s’inscriuen en la política de renovació contínua de vehicles que manté el Consorci”. En este sentit, s’hi han invertit més de 14 milions d’euros en vehicles des de 2016, quan la nova direcció del Consorci s’hi va trobar amb una flota de vehicles obsoleta. Per això, en el periode 2016-2020 s’hi han adquirit 26 nous camions, “renovant per complet la flota d’autobombes forestals i aconseguint que tots els camions BUP de primera eixida tinguen menys de 6 anys”, explica Basset. També s’hi ha atés les necessitats especials del lloc de comandament avançat PMA, el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) i la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes (UREC) adquirint per a tots ells els vehicles més adients per a cada necessitat. A més, s’ha incrementat la capacitat de rescats en altura, adquirint 5 autoescales extensibles, de les quals 2 ja han arribat i altres tres estan pendents de recepcionar. Entre els més de 14 milions d’inversió en vehicles, hi figuren també un total de 66 nous furgons, furgonetes i tot terreny, i com a novetat addicional en 2019 s’ han introduït per primera vegada els vehicles híbrids.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.