L’alcalde agraeix la predisposició de tots els partits per aprovar aquesta mesura de la forma més ràpida.

A més, es permetrà ampliar l’espai de terrasses perquè l’impacte de reducció d’aforament afecte el menys possible.

Estos dos punts formaran part també de l’Acord de Reactivació Social i Econòmica en la que treballen els grups municipals.

L’ajuntament de la Font de la Figuera està estudiant com porta endavant la mesura urgent per a l’exempció de la taxa per ocupació pública dels bars i restaurants. EL Govern Municipal i l’oposició acorden que siga aprovant al proper plenari una “Dispoció Adicional” a l’ordenança de terrasses.

A partit de dilluns 11 de maig podran reobrir els establiments hostalers (bars, restaurants, etc) dins de la Fase 1. En esta nova fase sols podran disposar de les terrasses per a la prestació del seu servei, i amb una restricció d’ocupació del 50 % de l’espai per poder complir amb les normes de seguretat sanitàries (distància social).

És per això que l’ajuntament estudia l’atorgament de llicències de terrasses als establiments per passar dels 12 m2 i 3 taules de la terrassa mínima, a habilitar terrasses d’uns 60m2 amb 9 taules, tenint en compte que, com marca l’ordenança, l’ocupació en caps de setmana o festius es puga ampliar (màxim 300m2).

Segons han manifestat els hostalers, tots ells estan d’acord amb la proposta i coincideixen en que en esta situació s’agreix la implicació de l’ajuntament.

L’ampliació de terrasses es farà en la via pública, sempre permetent el pas de vianants per les voreres i caldrà d’una reorganització del trànsit, especialment de la Plaça Major, el Carrer Nou i el Carrer Ontinyent per compatibilitzar les terrasses i la seguretat dels vianants.

Segons l’alcalde: “durant estes setmanes hem estat parlant amb tots els responsables de bars, restaurants i hem acordat ampliar la zona d’afectació de terrasses per a propiciar, en la mesura del possible, l’aforament i la rendibilitat dels seus negocis”…

En definitiva, la modificació de l’ordenança per a l’anul·lació de la taxa d’ocupació de via pública per a bars i restaurants, a més de la mesura prevista d’ampliació d’espai de les terrasses, són dues accions que l’ajuntament va a fer efectives els dies vinents, i que formen part dels punts de l’Acord de Reactivació Social i Econòmica de la Font de la Figuera.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.