Pulsa «Intro» para saltar al contenido

«El Mestre»


  Després d´un any intens i frenétic em dispose a escriure unes paraules a tots els que conformem la comunitat musical "Santa Cecília" de Canals.

  Després de pensar i reflexionar on aniran dirigides aquest any les meues paraules no tinc cap dubte que ho vaig a fer sobre el treball realitzat fonamentalment pels músics de la nostra (ben)volguda Banda.

 Una vegada asusmits els plantejaments de treball per la Junta Directiva i qui els escriu allá pel mes de gener de participar en el Certamen de la Diputació de Valencia, ens posarem a treballar "de valent" per tal d´organitzar tot correctament i amb l´adequació estimada.

 Amb els certamens musicals no solament l´objectiu és el d´obtindre un resultat satisfactori amb un bon premi, crec que hi ha altres vessants com ara l´esforç de cada músic, directius, pares, mares muses i col.labradors. Les llargues i incansables sessions d´assajos, la il.lusió de tot un col.lectiu, els nervis, l´enpeny del mestre…. Alguna cosa més?

 Si, el treball en comú musical: col.laboració dels caps de corda, assajos en solistes, exercicis d´afinació, d´equilibri, i un llarg etc que han fet possible una interpretció única, manífica i irrepetible fins ara. El criteri (sempre discutible i inconformista) del jurat no ha de poder amb la trajectória d´una Banda on ha posat tot el treball en les mans d´ells.

 Totes les persones, en qualsevol dels distints ámbits quotidians de la vida, hem de sentir-nos satisfets per treballar diariament "colze a colze" amb la finalitat d´un bé (premiat ono premiat) comú.

 Ha estat un gran esforç, per part de tots els que formem la Societat Musical. Crec que hem aconseguit col.locar el nom de la Banda dins del paorama bandístic valenciá, del qual crec que no hauria d´eixir mai. Moltes han sigut les persones que hem contribuit en la preparacó i treball d´aquest 2º premi.

 Voldria des d´ací agrair a tots el vostre esforç i estímul. Junta Directiva, Jose Manuel Gil, Muses, pares que heu estat al costat dels vostres fills en les llarges i pesades sessions d´assajos, músics tots, caps de corda, arxivers… A TOTS GRÁCIES. Heu demostrat un gran sacrifici, compromís i afecte per la Banda.

 Sols m´agradaria dir-vos que vaig disfrutar amb tots gaudint de sensacios i experiéncies molt gratificants, sobre tot amb aquells passatges més dificultosos i en la més que correcta actuació del conjunt en tots els seus ámbits (afinació, ajust, equilibri, concentració…) fonamentals i básics per poder obtindre un… premi?

 Som una famiia amb molta sort, ja que podem contar encara amb moltes (per desgrácia, no totes) d´aquelles persones que un dia amb un "com" i amb un "perqué" gestaren els fonaments de la que avui ja es pot considerar una gran Socieat Musical amb una gran Banda de Música.

  Per últim, crec que és important considerar que estem abordant projectes de difernt nivell i diferents ámbits, els quals formen un ampli espectre d´activitats amb la finalitat de creixer com a famlia i Societat.

 Caldria en estos moments pensar que no hem fet res més que començar una nova etapa en la curta i intensa história de la Banda i que falta molt camí per recórrer, més reptes que aconseguir i més emocions que compartir.

 Des d´ací felicite a la Musa d´aquest any, Vanesa Sánchez i a la Junta de les Muses per tot el recolzament que tenim a la Banda per la seua part. També voldria felicitar públicament el treball desenfrenat fet pel nostre President Jose Mauel Gil Utrillas i per la bona notícia de que continue amb nosaltres com a referent del treball.

  Grácies a les autoritats municipals per la seua preséncia constan i recolzament en tots i cadascú dels esdeveniments en els que participem.

 Per últim no voldria oblidar-me de les noves incorporacions a la nostra Banda i dels professors que han estat fomant-los en la tasca de l´aprenentage musical en la nostra escola "Jose Luis Biosca Guerola". Estos músics són els elements fonamentals en la comunitat de la Banda de Música. Des d´ací els anime per que comencen amb il.lusió de formar part d´un col.lectiu que els obri les portes amb la finalitat de creixer tots junts. Que gaudim tots d´unes bones festes en honor a Santa Cecília. Rebeu tots una cordial salutació.

 Francesc Xavier Martínez Martínez. Un servidor de la música.

 

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.