Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Motoclub celebra l´homenatge a Ricardo Tormo

El Motoclub de Canals ha celebrat l’homenatge anual que acull el pavelló d’esports d’este poble de La Costera, on va nàixer el bicampió mundial Ricardo Tormo en setembre de 1952. En un sentit discurs per part del seu germà, s’ha aprofitat per a recordar la seua figura, però també per a denunciar la deixadesa del Govern local en tancar el museu que es va obrir en honor a este veí il·lustre de Canals en la passada legislatura.

Les gestes esportives de Ricardo Tormo es recorden cada any en una cerimònia sentida a la que acudeixen aficionats a les dues rodes de totes les comarques del voltant. Enguany, inclús de Itàlia, on Tormo també va deixar el nom de Canals ben alt.

Ricardo Tormo va guanyar el seu primer campionat del món en l’any 1978 i el segon en 1981, però les seues gestes esportives varen ser moltes i la seua carrera valenta i lluitadora. En total, va aconseguir 19 victòries, 11 segons llocs i quatre terceres posicions, a més de 15 poles. Però Ricardo, al campionat d’Espanya, també va ser campió de 50 tres vegades i altres quatre en 125. En qualsevol cas, el que més es recorda d’ell és la seua gran humanitat i companyerisme.

En 1999, un any després de la seua mort, es va inaugurar el circuit de Xest que porta el seu nom, fent-li homenatge perpetu i mantenint el seu record en la memòria de tots.

Fotos: Alberto Gimenez

Video i texte de la TV Comarcal

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.