Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El nou PGOU que marcarà el futur de l’Alcúdia de Crespins ja és una realitat després de 23 anys

Ahir la Comissió Territorial d’Urbanisme va aprovat de forma definitiva el document presentat per l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins

L’Alcúdia de Crespins.-04.05.2023.- El nou Pla General d’Ordenació Urbana de l’Alcúdia de Crespins ja és una realitat després que ahir, i després de 23 anys de tramitació, la Comissió Territorial d’Urbanisme aprovara definitivament el document presentat per l’Ajuntament.

El pla és una fita important amb la qual es facilita el creixement urbanístic i el futur del poble i suposa una nova normativa urbanística actualitzada a les exigències actuals, alhora que dissenya l’Alcúdia de Crespins del futur d’una forma sostenible i amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania, fent viable, a més a més, creixement industrial del poble”.

Pel que fa als punts principals del nou PGOU, en aquest s’aprova una ampliació del polígon industrial, que es podrà fer conjuntament o en tres fases, segons les necessitats de sòl industrial. El que facilitarà la implantació d’empreses i creació de nous llocs de treball.

A més a més, es protegeix el riu Sants com a Zona Humida, de la qual es preservaran els seus valors i es farà accessible per a una utilització ciutadana de l’espai compatible amb els valors ambientals reconeguts.

En el Pla també es preveuen les dotacions públiques (zones verdes, aparcaments, parcel·les educatives) necessàries perquè el futur creixement de la població compte amb tots els serveis necessaris per a una adequada qualitat de vida.

Així mateix, es dissenyen unitats d’execució al Riu Nou, Batà i la Zona de l’estació per a facilitar la culminació del nucli urbà, fent les obres d’urbanització necessàries per a obtenir les dotacions viàries, zones verdes i equipaments que falten per executar, permetent així la construcció de noves habitatges. També es delimiten els sectors de minimització d’impacte territorial, a l’efecte de permetre que les edificacions al sòl no urbanitzable, al marge de la disciplina urbanística acabada abans del 20 d’agost de 2014, pugen dotar-se de clavegueram, i accés per als vianants al vial d’accés, perquè a eixa forma puguen aconseguir llicència d’ocupació i una plena legalitat.

Finalment, i pel que fa a el catàleg Béns de Rellevància Local i per tant queden protegits: Nucli Històric Tradicional, Ermita del Santíssim Crist de la Muntanya Calvari, Casalicis del Calvari, Església Parroquial de Sant Onofre, la Fumeral del Batà, Retaule ceràmic de Sant Rafael i Retaule ceràmic del Crist del Calvari.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.