El nou calendari fiscal i de domiciliacions permet retardar uns mesos la liquidació de les taxes d’IBI, fem, aigua, guals o l’Impost de Circulació

Xàtiva, 28 d’abril de 2020.- L’Ajuntament de Xàtiva ha anunciat que es fa efectiu l’ajornament del pagament de tots els impostos municipals corresponents a l’any 2020, després de que la Diputació de València haja emès una circular informativa amb el nou calendari fiscal i de domiciliacions corresponent a aquest any 2020.

Cal destacar especialment l’ajornament de l’Impost de Bens Immobles (IBI), que podrà abonar-se fins al mes de desembre en lloc dels mesos d’agost i setembre, com estava estipulat. Aquells que tinguen el rebut d’IBI domiciliat efectuaran un primer pagament del 50% l’1 d’octubre i un segon pagament amb l’altra meitat l’1 de novembre.

A més a més, els rebuts corresponents a l’1 de maig queden ajornats fins al proper 1 de juliol, afectant a taxes com ara la dels guals, la taxa municipal del fem, el pagament de la taxa de l’aigua i clavegueram corresponent al segon quadrimestre de 2019, l’Impost de Circulació de Vehicles o la taxa de Tractament de Residus Urbans del COR. El primer quadrimestre de 2020 d’aigua es podrà pagar fins al proper 1 de setembre.

«La difícil situació econòmica que travessen les famílies com a conseqüència d’aquesta crisi sanitària deguda a la pandèmia Covid-19 ha propiciat que tant la Diputació de València com l’Ajuntament de Xàtiva hagem plantejat aquest ajornament dels pagaments, perquè entenem que és una mesura potent que permetrà a moltes famílies, autònoms i pimes respirar un poc i ajudar-los a superar aquests moments tan complicats», ha expressat el regidor d’Hisenda, Ignacio Reig.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.