Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Partit Socialista de Canals aposta per una abstenció crítica en els nous Pressupostos de l’Ajuntament.

El Partit Socialista de Canals aposta per una abstenció crítica en els nous Pressupostos de l’Ajuntament. A canvi, l’equip de govern s’ha compromet a portar endavant algunes de les principals propostes socialistes. Entre elles, destaquen una línia d’ajudes al lloguer per als joves, una bateria d’ajudes per a l’ocupació, per garantir que els canalins i canalines puguen desenvolupar els seus projectes de vida en el poble o la millora de les ajudes a les entitats culturals del poble. 

Cristian Juan (portaveu): “Volem ser la força útil per a Canals i liderar una oposició constructiva” 

El passat divendres 4 de maig es va celebrar el Plenari Municipal de Canals, en que es van aprovar els Pressupostos per a l’any 2024. Per al portaveu dels socialistes de Canals “no són els Pressupostos que haguera fet un govern socialista”, ja que “continuen tenint les mateixes prioritats de fa 8 anys”. En paraules del regidor Cristian Juan, “Canals necessita uns pressupostos que miren cap al futur”, i els pressupostos del govern actual “són uns pressupostos del passat” que “s’han aprovat tard i sense comptar amb els grups de l’oposició”. A més a més, són uns pressupostos que “endeuten als ciutadans de Canals amb un quart de milió d’euros”. 

No obstant això, Juan remarca el caràcter constructiu del Grup Municipal Socialista, que, destaca, és “la força útil que lidera l’oposició en Canals i alternativa al govern actual”. Per això, afirma, el Partit Socialista es va abstenir en la votació, perquè, malgrat el govern local no té “un projecte de poble clar, amb rumb i consensuat”, els socialistes han buscat ser útils i han negociat algunes de les seues principals propostes, que l’Alcalde s’ha compromés a portar endavant. Estes propostes estan centrades en “les coses quotidianes, les famílies que no apleguen a la fi de mes i els joves que no poden quedar-se en Canals per desenvolupar els seus projectes de vida”. Així, per als socialistes, és fonamental “no contribuir a traslladar el clima de polarització i crispació de la política nacional y autonómica a Canals”. 

Pel que fa a les propostes que el Grup Municipal Socialista ha traslladat al govern municipal, en l’àmbit de la vivenda, el regidor Juan planteja una línia d’ajudes al lloguer per augmentar l’oferta de vivendes i ajudar a l’accés a la mateixa, i una altra d’ajudes per rehabilitar habitatges, que té per objecte “incentivar l’economia local i revitalitzar barris i zones degradades del municipi”. Estes mesures estan destinades a que “ningú que vullga viure en Canals es quede sense poder fer-ho i haja d’anar-se’n a altres municipis per falta d’oferta de vivenda i ajuda per a fer-ho”. 

D’altra banda, en l’àmbit de l’ocupació, Cristian Juan assegura que és imprescindible “garantir llocs de treball de qualitat perquè la gent puga construir els seus projectes de vida en Canals, i que aquells que perden el seu treball puguen tornar a treballar”. En este sentit, els socialistes proposen una línia d’ajudes directes a la contractació, especialment destinades als joves menors de 35 anys i als majors de 55 anys, que complementen a les ajudes existents per part d’altres administracions públiques. Altrament, Juan exposa que “cal millorar l’assessorament que dona l’Ajuntament en matèria d’ocupació”. 

Altra de les propostes que el Grup Municipal Socialista ha negociat amb el govern local és la municipalització de l’Escoleta Infantil de la Torre, en defensa d’un model d’educació “pública, gratuïta i de gestió municipal”, que “garantitze els drets laborals dels treballadors i oferisca la millor qualitat als xiquets, que són el futur de Canals”. Però lamenten que el Govern actual del PP i Suma’t ha apostat per un model de concessió privada. D’altra banda, des del PSPV de Canals proposen replantejar les relacions entre el consistori i les associacions del poble, “millorant les condicions dels convenis i les subvencions a les associacions culturals de Canals, especialment amb les bandes de música, que formen part indissociable de la identitat dels canalins i canalines”. 

La construcció d’una alternativa de govern viable, estable i progressista en Canals és la prioritat per als socialistes. Per això, cal “una oposició constructiva, que fiscalitze la tasca del govern municipal, però que també estiga disposada a posar els interessos dels canalins per damunt dels interessos personals, i arribar als acords que siguen necessaris”. En este sentit, per a Cristian Juan és fonamental “començar des del minut 1 a rebaixar el to i a fer una oposició constructiva, que demostre que la política no pot ser part del problema: ha de ser part de la solució”.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.