Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Pavelló Ricardo Tormo exposa la torxa olímpica de Juan García Such, veí de Canals 

Canals. -07.03.2023-  El Pavelló Municipal Ricardo Tormo de Canals exposa des d’ahir la rèplica de la torxa olímpica que el veí de la localitat, Juan García Such, va rebre com a portador de l’original durant els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

García Such fou un ciclista de renom als anys 60, iniciant la seua carrera en els equips locals de Ferrys i Orbea i proclamant-se subcampió en el campionat mundial de contrarellotge per equips celebrat a França en 1964. Aquest èxit li va permetre participar en el Tour de França, en la Volta a Espanya i en algunes de les carreres més importants del país, però la màxima fita que va aconseguir va ser, sense dubte, convertir-se en esportista olímpic en Tokio 64.

Al seu palmarés destaquen dues Voltes a Màlaga, una victòria a la pujada al Tibidabo (contrarellotge) i dos Grans Premis de Muntanya a Canals. Malauradament va haver-se de retirar jove a causa de l’escassa retribució econòmica que s’obtenia en aquella època. Tot i això, va rebre el reconeixement del món de l’esport com a portador de la flama olímpica en 1992, i del poble de Canals en diversos actes al llarg dels anys. Ara, la seua preuada torxa estarà al Pavelló Ricardo Tormo per a recordar la seua trajectòria.

Fotos del homenatge en la gala de l’esport celebrada en 6 de decembre de 2008

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.