El personal del Departament de Serveis Socials de Xàtiva es forma en matèria de pobresa energètica

L’objectiu és la prevenció i la reducció del nombre de famílies en risc d’exclusió social

Xàtiva, 17 d’abril de 2018.- El Personal del Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xàtiva participa al Taller sobre la Gestió activa de la pobresa energètica que serveix per presentar el Pla integral d’actuació contra la pobresa energètica compartint eines per poder escollir les mesures adequades en cada cas particular.

El taller que ja s’ha iniciat i finalitzarà el proper 26 d’abril orienta l’aplicació d’aquestes mesures de prevenció cap a la reducció del nombre de famílies en risc d’exclusió, amb aplicació especialment dirigida a famílies en situació de vulnerabilitat declarada.

El programa, dividit en deu sessions, té una part centrada en la formació en matèria de sensibilització, indispensable per a comprendre la motivació i donar-li un sentit a nivell comunitari. L’altra, consisteix en entendre com funciona el mercat de l’energia i com es poden aplicar eixos coneixements per tal de fer un ús responsable i conscient. El taller disposa també d’una part pràctica en la que s’analitzen factures de gas, llum, aigua i telefonia mòbil, per tal de comprovar si es pot reduir l’import en les d’aquelles persones que sol·liciten ajudes.

Els participants acabaran sent capaços de classificar i avaluar les necessitats energètiques de cada perfil d’usuari, d’interpretar les factures dels serveis bàsics, de valorar les accions a prendre en cada cas i derivar la seua execució a qui corresponga i de gestionar de forma eficient els seus propis recursos, contractant-los amb les millors condicions possibles.

El taller està impartit per aeioLuz, una cooperativa valenciana que ajuda a persones i organitzacions a reduir els seus costos energètics i ensenya a emprar l’energia de forma eficient.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.