El proper dilluns es presenta l’Escola Ciutadana “Toni Cabezón” a Xàtiva

La professora Carmen Montalba impartirà una conferència sobre formació per a la participació

Xàtiva, 20 de setembre de 2018.- L’Escola Ciutadana “Toni Cabezón” inicia la seua activitat. L’acte de presentació d’aquesta innovadora escola serà el proper dilluns 24 de setembre a les 19h a la Casa de Cultura. L’acte arrancarà amb una ponència en relació a la necessitat de formar-nos per a una democràcia més participativa. Carmen Montalba Ocaña, professora de la Universitat de València, impartirà una xerrada sobre formació per a la participació.

Carmen Montalba és codirectora de la Càtedra de Participació, Govern Obert Open Data, fruit del conveni entre la Universitat de València i la Consellería de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana. Aquesta càtedra té com a principal objectiu fomentar, desenvolupar i realitzar tasques de transparència, participació ciutadana i govern obert a través d’una mirada interdisciplinària que reunisca consideracions polítiques, socials, jurídiques i tècniques.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, “més enllà del propi moviment associatiu de Xàtiva, és important establir relacions amb institucions com la Universitat de València a l’hora de programar accions formatives en qüestions de participació i associacionisme. D’aquesta manera haurem aconseguit una Escola Ciutadana de qualitat i innovadora. Volem que l’Escola Ciutadana Toni Cabezón siga un espai formatiu de referència en democràcia participativa i associacionisme, i on s’aglutine persones amb certa trajectòria participativa, però també persones que s’inicien en projectes grupals, comunitaris i de transformació social”. Per Alcocel, “és un luxe contar amb una persona del currículum, i de l’experiència, de Camren Montalba que segur que ens encoratja en aquest nou projecte de la regidoria”

A més, l’acte contarà amb la presència de representants del moviment associatiu de Xàtiva i de familiars de Toni Cabezón, destacat dirigent veïnal, el qual dóna nom a l’escola.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.