Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El proper diumenge 31 de gener arranca el VIé Festival SoXXI.

Aquest projecte per a la difusió de la Cultura i les Arts Contemporànies, celebra la seva sisena edició que un any més convertirà la població de Canals a València, en lloc d’encontre i cita obligada per al públic amant de la creació actual en general i de l’art de la percussió en particular.

La present edició constarà de quatre concerts, que entre gener i maig faran gaudir al públic assistent de propostes singulars de la màxima qualitat, amb participació dels principals artistes nacionals e internacionals.

El concert inaugural anomenat “Retrat de Jesús Torres”, a càrrec de l’ensemble resident del festival, Valencia Percussion Academy Ensemble, donarà una bona mostra de la importància de la percussió en la producció artística d’un dels grans compositors actuals del nostre país, amb qui comptarem per en persona en el concert.  L’ensemble format per destacats percussionistes del panorama actual nacional tant en l’esfera de l’interpretaciò com de la docència, comptarà per a l’ocasió amb la participació de la reconeguda pianista Beatriz González, professora del Conservatori de Plasencia i membre de Sonido Extremo, que junt als percussionistes de VPA ensemble interpretaran diferents peces per a solo, duet amb piano, i trio de percussió de la seva literatura dels darrers anys.

 Per una altra banda l’Associació Cultural Ap-art  que promou i gestiona els festival,  ha desenvolupat un innovador projecte de col.laboració amb el CEIP “Vicente Rius” de Canals, amb l’intenció d’apropar la creació actual als mes menuts. S’ha treballat la figura i obra del compositor i realitzat treballs plàstics amb diferents tècniques aconseguint crear un nexe entre totes les experiències.

Amb aquestos treballs es realitzarà una exposició que es podrà vore al hall del Centre Cultural  Papa Calixte III el dia del concert i en les projeccions que acompanyaran la interpretació en directe per part dels músics.

El programa de concert serà el següent:

Tiento. (1997)

Splendends. (2002)

Proteus. (2004)

Sonata a tre. (2006)

L’ensemble Valencia percusion Academy per a l’ocasió estarà conformat per:

David González i Llópis. Percussió

Beatriz González i Luenga. Piano

Óscar Martí i Puchalt. Percussió

Jose Miguel Soriano. Percussió

Joan Salvador i Cerveró. Percussió

Victor Segura i  Raga. Percussió

Joan Soriano i Morales. Percussió

El següents concerts concert seran:

13 de febrer.

            “Silence Must Be “ a càrrec del solista internacional de França Jean Geoffroy

9 d’abril.

            Recital soliste a càrrec de solista internacional de Portugal Pedro Carneiro

1 de maig

            concert per a dos pianos i dos percussionistes a càrrec de l’ensemble Projecte SoXXI

Tots els concerts tindran lloc al Centre Cultural “Papa Calixte III” de Canals, amb entrada gratuïta fins completar l’aforament.

cartell Retrat de Jesús Torres jpg (Copiar)

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.