Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El riu Sants, afectat per problemes en el seu cabal

Canals, 27 de juliol de 2023 – El riu Sants, que és una important font d’aigua per a la comarca, s’ha vist greument afectat per problemes en el seu llit, provocant una situació alarmant de baix cabal.

Segons les últimes informacions, els motors que solien impulsar l’aigua han hagut de ser aturats per les autoritats arran de diversos desbordaments que es van produir la setmana passada en la zona del Secanet. Això ha posat en alerta als veïns i agricultors de la zona, ja que la situació podria posar en perill els cultius i la disponibilitat d’aigua per al consum local.

Els experts estan investigant la possibilitat que hi haja alguna obstrucció al llit subterrani del riu a la zona del Secanet, la qual cosa podria ser la causa principal del problema.

La preocupació és en la séquia de Ranes, que discorre subterràniament des de la fàbrica d’Argent fins a les Cases Barates. Per tal d’identificar possibles obstruccions, estan considerant la possibilitat d’introduir un robot equipat amb càmeres per inspeccionar la seqüència subterrània i detectar qualsevol problema.

La situació s’ha vist agreujada pel fet que els motors d’extracció d’aigua, en resposta a una gran demanda dels cultius locals, estan treient més aigua del normal, provocant un preocupant descens en els nivells de l’aqüífer. Aquesta reducció del cabal del riu és preocupant, ja que no hi ha prou aigua emergent per compensar-ho.

En resposta a la situació, les autoritats locals, juntament amb els ajuntaments de Canals i Alcúdia de Crespins, s’han unit en reunions amb els regants de la zona. En aquestes trobades, s’ha acordat prendre accions urgents per abordar el problema i restablir el cabal del riu en els pròxims dies.

Els veïns i agricultors de la comarca estan anxiosos per veure una solució ràpida, ja que la situació pot afectar greument l’abastament d’aigua i posar en perill les collites locals. Es manté una estreta vigilància sobre el desenvolupament de la situació mentre s’espera una pronta resolució per part de les autoritats competents.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.