Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El Seminari Menor de Xàtiva acull este cap de setmana una trobada d’escolans

XÀTIVA, 25 ENE. (AVAN) .- El Seminari Menor de Xàtiva acull durant este cap de setmana una trobada d’escolans procedents de diverses parròquies, col·legis i moviments de la diòcesi de València, organitzat pel Centre d’Orientació Vocacional Joan Pau II (COV) .

La convivència, en la que participen escolans d’entre 9 i 15 anys, girarà entorn del missatge de l’Exhortació Apostòlica “Evangelii Gaudium” (“La alegria de l’Evangelio”) del papa Francesc “de forma que els xiquets també es vegen cridats a ser missioners i experimenten esta alegría”, segons ha indicat hui a l’agència AVAN Pablo Valls, director COV.

Les jornades han començat este matí amb la recepció de participants, que han acudit acompanyats per familiars o sacerdots de les seues parròquies de procedència, entre les que figuren “muchas que repetixen l’experiència però també hi ha, en esta ocasió, escolans de parròquies que participen per primera vez”, ha afegit.

En esta convivència els escolans “podrán experimentar la trobada amb Jesucrist i l’amor que ens té, i l’alegria com un do fruit d’eixa trobada, i els acostarem el missatge del Papa en l’Exhortació Apostòlica, que també va dirigida a ells, perquè s’assenten partícips i protagonistes de l’anunci de l’Evangeli en el món actual”.

Al llarg de la jornada, que podrà ser només el dissabte o, també, el diumenge, els escolans compartiran moments d’oració, realitzaran activitats esportives així com jocs i dinàmiques junt amb els seminaristes menors, segons Pablo Valls.

El diumenge estarà dedicat a explicar “la importància d’evangelizar” i els escolans participaran en una celebració d’enviament a la missió evangelitzadora “en la que se’ls imposarà a tots la creu perquè es vegen i assenten com misioneros”. Finalment, els participants celebraran una eucaristia i a continuació, una menjar de germandat.

La trobada d’este cap de setmana serà el segon del curs, que inclou una altra convivència a finals del mes de maig. (AVAN)

(Fotografies: Seminari Menor)

FUENTE: ”El Seminario Menor de Xàtiva acoge este fin de semana un encuentro de monaguillos”. Archidiócesis de Valencia (http://www.archivalencia.org/)

http://vl.parroquiacanals.com/el-seminari-menor-de-xativa-acull-este-cap-de-setmana-una-trobada-descolans/

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.