El temporal de gota freda obliga a evacuar a veïns de la Vall d’Albaida i la Costera

El temporal de gota freda obliga a evacuar a veïns de la Vall d’Albaida i la Costera

Les conseqüències de la gota freda també s’han deixat notar a les comarques costaneres.

La DANA o gota freda ha obligat establir l’emergència per risc d’inundacions al llarg de les nostres comarques. Aquestes imatges corresponen a Vallada on el pas del Canyoles s’ha menjat els camins al seu pas però un dels majors estralls s’ha produït a Ontinyent on s’ha desbordat el riu Clariano el que ha fet evacuar als veïns del carrer Cantereria que conviuen pegats a la llera. La Policia Local ha bloquejat els accessos a la zona de la riuada que ha engolit alguns cotxes. A les nou del matí la capital de la Vall acumulava 297 litres per metre quadrat, la major quantitat de pluja registrada des de que en 1917 es començaren a recollir dades.

Continuant a la Vall aquest és l’aspecte que al migdia es donava a l’embassament de Bellús que ha duplicat el seu cabdal.

L’espectacular crescuda del riu Clariano al seu pas per la Vall també s’ha portat per davant el conegut com Pont d’Allà Baix d’Aielo de Malferit, construcció original del segle XVI.

En la Costera, el temporal ha provocat una gran crescuda del riu Cànyoles i la rambla del Bosquet en Moixent s’ha desbordat, generant un espectacular avanç de l’aigua que ha arrossegat a diversos cotxes. Segons ha confirmat la Policia Local, no hi havia ocupants a bord. Diversos carrers romanen negats per la baixada d’aigua procedent de la Serra Grossa i la Font de la Figuera. Precisament en aquesta última localitat la via del tren també s’ha inundat al acumular-se més de 200 l/m2.

Espectaculars són també aquestes imatges del Cànyoles al pont d’entrada a la localitat de Vallés. I dramàtiques són aquestes altres preses a Canals on els serveis d’emergència han rescatat a tres persones al riu, una d’elles, com veiem evacuada en helicòpter. S’han mobilitzat bombers voluntaris del parc de Vallada i el Grup Especial de Rescat en Altura, GERA. En Canals també s’han vist carreteres desaparegudes per l’aigua com aquesta que transita d’Aiacor a Anuir.

Les conseqüències de la gota freda també s’han deixat notar a les comarques costaneres. Un tornat ha destrossat en Dénia el pavelló i ha rebentat el ferri encallat al nord del port des del passat 16 d’agost.

Subscribe
Notify of
guest

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x