Pulsa «Intro» para saltar al contenido

El valencià Ivan Carbonell i el català Eloi Creus guanyen els premis Blai Bellver de Narrativa i Ibn Hazm de poesia

El valencià Ivan Carbonell i el català Eloi Creus guanyen els premis Blai Bellver de Narrativa i Ibn Hazm de poesia

«Si un dia oblide recordar» i «Afrau» han estat els títols vencedors dels Premis Literaris Ciutat de Xàtiva

Vicente Ferrer (Carcaixent) s’ha emportat el premi Carlos Sarthou d’assaig amb el treball «El reviscolar de l’au fènix: San Felipe 1709-1720»

Xàtiva ha desvetllat aquesta vesprada els treballs guanyadors de la XXXVI edició dels Premis Literaris “Ciutat de Xàtiva”, que compten amb un total de 17.000 euros en premis.

El premi Blai Bellver de narrativa, dotat amb 9.000 euros, ha sigut per a l’obra «Si un dia oblide recordar» de l’autor Ivan Carbonell Iglesias (València, 1979). Carbonell és llicenciat en Filologia Catalana i en Humanitat per la Universitat de València, a més de graduat en Història també per la UV. Actualment és professor de Valencià en Secundària i ha guanyat nombrosos premis de literatura breu, com ara el Sambori Universitari, el Felipe Ramis o els Premis Bancaixa-Universitat de València. A més a més, és membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes (AILC) i del Centre d’Estudis Contestans de Cocentaina (CEC).

D’altra banda, el premi Ibn Hazm de poesia, dotat amb un import econòmic de 4.000 euros, ha anat a parar a «Afrau» del català Eloi Creus Casassas (Taradell, Barcelona), enginyer tècnic en Informàtica que ha centrat els seus darrers anys en la poesia. En l’àmbit poètic ha participat en diferents activitats culturals i s’ha format al Laboratori de Lletres amb diferents cursos per a la millora de l’escriptura poètica.

Per últim, el premi d’assaig Carlos Sarthou, valorat en 4.000 euros, ha recaigut en la figura del professor Vicente Ferrer Pérez (Carcaixent), amb l’obra «El reviscolar de l’au Fènix: San Felipe 1709-1720», fent referència als primers anys de Xàtiva després de la crema de la ciutat a mans de Felip Vé l’any 1707 i el seu posterior canvi de nom a Colonia Nueva de San Felipe.

El jurat ha estat compost per Carmen Gosalbez, Antoni Martínez Revert i Enric Salom en el cas del premi Blai Bellver de Narrativa; Toni Espí, Elies Barberà i Pau Sanchis pel que fa al premi Ibn Hazm de poesia; i per Josep Lluís Cebrian i Vicent Ribes respecte al premi Carlos Sarhou d’assaig.

«La producció cultural en general, i la literària en particular, han de ser no només respectades sinó impulsades des de les institucions públiques. I amb eixe esperit és amb el qual seguim apostant per aquests premis literaris Ciutat de Xàtiva que compten ja amb 36 edicions», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha afegit que «l’estímul de la generació d’activitat cultural és una premissa fonamental per a la construcció d’una societat millor, més humana, més formada i amb més oportunitats per a totes i tots».

Cal recordar que en aquesta edició s’ha batut el rècord de treballs presentats amb un total de 199 obres en les tres modalitats (90 d’elles en narrativa), front a les 141 de la darrera edició.

Abans de l’acte d’entrega de premis s’ha pogut gaudir de l’actuació musical «Show Hamdpans» de l’alacantí Guillermo Peña, i la cita ha finalitzat amb l’espectacle «Roda» (millor espectacle de carrer als premis Arts Escèniques IVC 2021).

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.