La ràdio municipal de La Llosa de Ranes rebrà la setmana que ve, la visita dels alumnes de tots els cursos del CEIP Crist del Miracle. Els escolars podran descobrir com funciona una ràdio des de dins i fins i tot podran participar en algun dels programes de Llosa FM.

Les visites començaran el dilluns dia 30 d’octubre a les 10:00 amb els alumnes de 1er i 2n d’Infantil. A les 11:00 serà el torn per als xiquets de 3er d’Infantil i a les 12:00 passaran per la ràdio els de 1er de Primària. El dimarts 31 visitaran Llosa FM els alumnes de 2n de Primària a les 10:00 i a les 12:00 els de 3er de Primària. I per últim, el dijous 2 de novembre, passaran per l’emissora municipal els alumnes de 4rt, 5è i 6è de Primària, a les 10:00, a les 11:00 i a les 12:00, respectivament.

A més, des de l’emissora s’ha oferit al centre educatiu la possibilitat de tindre un espai radiofònic propi amb la periodicitat que el col•legi estime oportú. La regidora d’educació, Rosa Hostalet, considera que esta serà una mot bona oportunitat per a que els alumnes puguen posar en pràctica aquells conceptes que es treballen a l’aula i que els seus familiars puguen escoltar-los a la ràdio”.

La proximitat física entre ambdues instal•lacions (el col•legi i la ràdio) fa molt més factible la creació d’este vincle. En paraules del director de Llosa FM, Raúl Terol, “Molts centres educatius que volen utilitzar la ràdio com a ferramenta pedagògica han de adquirir els aparells tècnics i es troben amb la impossibilitat d’emetre per problemes de llicències. Els equips tècnics de que disposa la ràdio municipal estaran a disposició del professorat del centre per a la posada en funcionament d’este espai radiofònic, a més de poder comptar amb alguns membres de l’equip de col•laboradors de que disposa Llosa FM”.

Esta no serà la primera vegada que els estudis de Llosa FM reben la visita d’estudiants, ja que al llarg dels 14 anys d’història de la ràdio han passat pels seus estudis alumnes de col•legis i instituts com el Col•legi Claret Xàtiva, el SES La Llosa i d’altres llocs de la província de València. A més de la col•laboració de Llosa FM amb la Universitat Politècnica de València per a l’organització de Jornades i Cursos, alguns d’ells celebrats als propis estudis de la ràdio municipal.

Les visites coincidiran amb l’efemèride de “La Guerra de los mundos” d’Orson Welles, qui un 30 d’octubre va aconseguir crear un escenari de pànic i terror amb la interpretació d’un radio teatre, la qual cosa també se’ls explicarà als alumnes, per a posar de manifest el poder de les ones.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.