Els centres educatius de Xàtiva implicats en el Corpus podran beneficiar-se de les subvencions culturals

Els centres educatius de Xàtiva implicats en el Corpus podran beneficiar-se de les subvencions culturals

La modificació de les bases reconeix la tasca desenvolupada pels centres en la festa durant els darrers 25 anys

En uns dies s’iniciaran les obres del futur Museu del Corpus

Xàtiva, 14 de maig de 2018.- Els centres educatius de Xàtiva implicats en la processó del Corpus podran beneficiar-se de les subvencions culturals després de la modificació de les bases per part de l’Ajuntament de Xàtiva.

D’aquesta manera l’Institució reconeix la implicació dels centres que durant 25 anys han participat d’aquesta festivitat, facilitant així que els col·legis i les Ampa (Associacions de Pares i Mares d’Alumnes) puguen regenerar el material i els instruments emprats.

«Gràcies a aquestes ajudes els elements tradicionals d’aquesta festivitat podran adaptar-se a les noves necessitats dels centres educatius» ha explicat el regidor de Cultura Jordi Estellés.

Estellés també ha afirmat que en qüestió de dies s’iniciaran les obres de la Casa Sant Andreu, convertida en el futur Museu del Corpus. «Dintre de la línia de recuperació de la festivitat, la comissió integrada per membres de l’Escola de Danses i representants de l’Ajuntament comencen a coordinar-se per fer del Corpus una festa gran», ha afegit.

A més a més s’han iniciat els contactes amb la Germandat de Confraries i la Junta Local Fallera de Xàtiva amb l’objectiu d’integrar al màxim la societat xativina per aconseguir una millora progressiva de la festivitat.

La Regidoria de Cultura ha informat també de que l’import d’aquestes subvencions serà d’un total de 7.525 euros que aniran destinats, a més de als centres eductius, a aquelles associacions culturals que realitzen activitats extraordinàries, singulars o d’especial interés de caràcter cultural.

Les activitats s’han d’haver realitzat entre setembre de 2017 i agost de 2018, i les ajudes no podran ultrapassar el cost de l’obra o l’activitat subvencionada.

Es podran presentar les sol·licituds sempre que les activitats no tinguen finalitats lucratives o els beneficis siguen reinvertits en altres cites pròpies. Les activitats, a més, hauran de ser obertes al públic, realitzades a Xàtiva o almenys amb interès per a la projecció exterior de la Ciutat, i es presentaran de manera telemàtica a través de la pàgina web, presentant el programa o projecte detallat i el pressupost d’ingressos i despeses de l’activitat. El termini de presentació finalitzarà el proper 31 de maig.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.191 Visitas