Warning: sprintf(): Too few arguments in /web/htdocs/www.coneixercanals.com/home/wp-content/themes/masonry-grid/assets/lib/breadcrumbs/breadcrumbs.php on line 252
Els empresaris de Xàtiva i la Fundació ADEIT de la UV es reuneixen per col·laborar en matèria d’innovació i ocupabilitat

Els empresaris de Xàtiva i la Fundació ADEIT de la UV es reuneixen per col·laborar en matèria d’innovació i ocupabilitat

Es pretén crear a la ciutat un centre de dinamització d’empresa

Xàtiva, 16 d’octubre de 2019.- L’Ajuntament de Xàtiva ha organitzat hui una reunió de treball entre els empresaris locals i la Fundació Universitat-Empresa ADEIT per tal de tindre un primer contacte respecte a possibles col·laboracions en matèria d’innovació i ocupabilitat.

En la reunió han estat presents per part de l’Ajuntament l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, el regidor d’Innovació José Vicente Benavent i el segon tinent d’alcalde Ignacio Reig, mentre que per part d’ADEIT han assistit el vicepresident del Consell Social de la UV i Patró d’Honor de la Fundació Juan Manuel Pérez Mira; el director-gerent Antoni Aracil i el  delegat en València de la Càmera Franco-espanyola de Comerç i Indústria Emili Altur. A més a més, també hi ha hagut representants de les associacions comercials Adexa, Xàcex i Gent del Mercat, així com d’empreses locals amb una forta presència en el mercat.

La Universitat de València, a través de l’ADEIT, treballa per a aproximar els seus serveis a  l’entorn socioeconòmic, pel que desenvolupa diferents programes de formació, pràctiques, ocupabilitat i innovació. La seua intenció és estretir la col·laboració amb Xàtiva a través d’una sèrie d’accions de cooperació universitat-empresa, tractant-se del primer ajuntament amb el que han contactat. «En definitiva el que vol treballar la Fundació  és la creació d’un centre de dinamització d’empresa, que per a nosaltres és interessant. I per això volíem conèixer també l’opinió dels empresaris, els quals ho veuen també amb bons ulls», ha incidit l’alcalde Roger Cerdà.

L’Ajuntament de Xàtiva farà la tasca de paraigües per a que aquest futur centre de dinamització Universitat-empresa siga una realitat a la ciutat,  amb la intenció de facilitar la col·laboració entre els empresaris de Xàtiva i la Universitat de València.

Segons les dades de l’ADEIT, la Universitat de València va comptar el passat curs als seus graus amb 762 estudiants procedents de Xàtiva i la comarca de la Costera, i 250 empreses i entitats de la ciutat col·laboraren el passat any amb la Fundació. «No estem inventant res. Tan sols hi ha que organitzar-se, millorar i incrementar aquestes dades, i per això pretenem anar de la mà del sector empresarial de Xàtiva amb l’ajuda de l’Ajuntament», ha comentat el director-gerent de l’ADEIT, Antonio Aracil.

Entre les possibles línies de col·laboració es troben programes específics de beques de formació professional pràctiques, una Jornada pública de reconeixement per a les persones que tutoritzen les pràctiques, un cicle de conferències o debats sobre temàtiques d’interès, col·laboracions del personal amb empreses xativines per a la millora de productes o processos, disseny de formació a mesura per a empreses amb un teixit empresarial actiu i disseny de tallers enfocats a l’ocupabilitat de persones titulades per la Universitat de València residents a Xàtiva.

«Amb la creació de la Regidoria d’Innovació i Gestió del Coneixement, el que es pretenia era apropar el treball que s’està fent per part d’aquesta fundació als sectors empresarials locals, amb aspectes fonamentals per a ells com la millora i l’acompanyament per part de la Universitat en els processos d’innovació i també la millora de l’ocupabilitat dels veïns i veïnes de la nostra ciutat a través d’eixa col·laboració», ha explicat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 1.991.202 Visitas