Els herois i heroïnes de la COVID-19 i la DANA reben l’homenatge de la ciutat d’Ontinyent en un 9 d’octubre adaptat a la pandèmia

Els herois i heroïnes de la COVID-19 i la DANA reben l’homenatge de la ciutat d’Ontinyent en un 9 d’octubre adaptat a la pandèmia
L’acte celebrat a la Sala Gomis també ha reconegut el periodista Josep Antoni Mollà a títol pòstum
9/10/2020
El personal sanitari d’Ontinyent; Creu Roja i Protecció Civil; el cos de Bombers; els treballadors i treballadores municipals d’Obres, Serveis Municipals, de Neteja i Parcs i Jardins; el departament de Serveis Socials; Càritas, i les forces de seguretat de Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local. Els i les diferent professionals i voluntaris que integren estos cossos i entitats eren reconeguts aquest divendres per la ciutat d’Ontinyent com a “herois i heroïnes de la Covid-19 i la DANA”, amb els guardons que cada any atorga l’Ajuntament coincidint amb la celebració del “9 d’octubre”, on també es distingia a títol pòstum al desaparegut periodista Josep Antoni Mollà.

Un acte que en esta ocasió registrava importants canvis precisament deguts a la pandèmia, que per motius de seguretat traslladava la sessió a la Sala Gomis, a l’exterior de la qual tenia lloc la tradicional interpretació del “Ball de l’Àguila” a càrrec de l’Associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”, en aquest cas sense l’habitual processó cívica al Palau de la Vila. D’acord al protocol Covid, al ple sols accedia un aforament limitat de persones amb invitació prèvia, tot i que l’acte era retransmès en directe per les xarxes socials i Comarcal TV.

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, donava inici a l’acte. El primer edil destacava el caràcter excepcional de la celebració d’enguany del 9 d’octubre, en una situació “que no sols no va a impedir que homenatgem a persones i institucions que s’han distingit pel seu treball en benefici d’Ontinyent, sinó que anem a reconèixer un treball fet des dels serveis públics essencials en la lluita contra la pandèmia”, assenyalava.

El primer edil donava pas al cronista de la ciutat, Alfred Bernabeu, qui, en nom dels portaveus de tots els grups, intervenia per destacar en primer lloc el protagonisme absolut de la Covid-19, fent un repàs per situacions registrades en el passat. Així, recordava el transcurs d’epidèmies com la de la pesta en els segles XVI i XVII, la còlera en el segle XIX o la grip de 1919, explicant que en aquell temps l’Ajuntament, com ara, vetllava pels més desvalguts comprant desinfectants i altres medicaments, “una situació que ara es repeteix amb l’assistència de persones com les guardonades”. Bernabeu també dedicava unes paraules a la distinció sol·licitada a petició popular de reconeixement per al periodista Josep Antoni Mollà, del qui destacava “la seua perspectiva crítica, de vegades discutible i discutida, però sempre amb un alt grau de compromís i dedicació cap a Ontinyent”.

Després del lliurament de premis, el coordinador dels Serveis Socials Municipals, Miguel Colorado, era l’encarregat d’intervenir en representació de la resta d’homenatjats. Colorado agraïa el reconeixement de la ciutat als guardonats “en un dia d’enaltiment de la història i la vida a la nostra terra, i també de l’amor, amb la celebració de Sant Donís. I en parlar de vida i d’amor té un especial caliu que es guardone la solidaritat, la unió i la força de les persones que han treballat pel bé comú davant unes catàstrofes naturals on la resposta havia de ser conjunta entre persones i institucions. Som una ciutat tèxtil on totes i tots hem sabut teixir una important xarxa de suport social”, destacava. Colorado també llegia un xicotet recull de declaracions d’alguns dels guardonats i guardonades.

Música, dansa i pilota completen la programació

La celebració del 9 d’octubre (que incloïa als dies previs la presentació del llibre “Un passeig per Ontinyent”, dos concerts i un espectacle de dansa) continuava immediatament després del ple amb 4 passacarrers simultanis als barris de la ciutat, a càrrec del grup de percussió i dolçaines La Colla al barri de Sant Josep; el grup de xirimiters i tabaleters “El Regall” al barri de Sant Antoni; el grup de percussió i dolçaina El Raval al barri de Sant Rafel; i el grup de música Menestrils al barri del Llombo. Ja de vesprada hi haurà balls populars a les 19:00 hores a la Plaça Major amb el Grup de Danses d’Ontinyent; i el concert “Una nit a la Sarsuela” a les 20:30 hores a la Plaça de Sant Domingo amb la SUAM d’Ontinyent.

Aquest diumenge dia 11 hi haurà noves activitats: una jornada de pilota des de les 10:00 hores al trinquet municipal amb una matinal per a xiquets i xiquetes i una partida de la Copa 2 Professional de la Diputació de València, entre figures del raspall com Pablo i Nestor contra l’ontinyentí Iván i Ibiza. En la mateixa jornada, a les 11:00, hi haurà un concert de la Banda Simfònica d’Ontinyent a la Sala Gomis.

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.