Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Encontre Ministres extraordinaris de la Comunió (Vicaria VI)

El dia 17 d’octubre pel matí ha tingut lloc al Col·legi Claret de Xàtiva un encontre de Ministres Extraordinaris de la Comunió, en el que han participat tant els que són proposats de nou com els que sol·licitat la renovació del manament. Tant per a uns com per als altres serà per a 3 anys. Al capdavant ha estat el Vicari Episcopal de la vicaria VI En José María Payá Mataix.

Ha constat de tres temps ben diferenciats. En primer lloc, el Rvd. En Juan José López Pacheco, arxiprest, ens ha aproximat a l’Eucaristia com a sacrifici i sagrament, que és font i culmen de la vida de l’Església i el cristià. 

Ha parlat dels diferents noms que donem al sagrament: Eucaristia, comunió i missa, en clara referència a acció de gràcies, unió amb Crist que ens fa partícips del seu cos i sang, i enviament, missió. 

Ens ha recordat que amb l’Eucaristia ens alimentem la ment, el cor i l’ànima amb les paraules, l’amor i la presència de Crist per afrontar la vida davant les dificultats, prenem consciència de que no és record del passat i potencia el nostre ser església.

Amb l’Eucaristia compartim taula, fem memòria, escoltem la Paraula, ens configurem en mediadors capaços de dur al món els bens que rebem del Senyor,  repartim la salvació rebuda i acceptem la creu. Llegim els signes dels temps i se’ns lleva la por a despertar consciències.

En una última part ens ha parlat del cult a l’Eucaristia, amb una invitació a la participació freqüent en el cult eucarístic que ens dóna un tracte íntim amb Crist, obri el nostre cor, posant-nos en mans de Jesucrist, augmenta les disposicions per a transparentar a Crist en la nostra vida i ajuda a aprofundir en la unió espiritual amb Ell. 

Per últim ens ha deixat ben clar que el cult eucarístic mai deu substituir la celebració de l’Eucaristia. 

Acabada esta primera part, ens hem reunit per grups per comentar i compartir les nostres experiències amb germans de les altres parròquies. 

Per finalitzar el matí, l’Ilm sr. En José María Payá Mataix, vicari episcopal de la Vicaria VI, ens ha aproximat a la figura del ministre extraordinari de la comunió, amb les seues atribucions: Ajudar als preveres a distribuir la comunió en les celebracions i als malalts que no poden assistir a elles. En cas de necessitat podrà realitzar celebracions de la paraula distribuint la comunió entre els presents.

És un gran compromís, ja que suposa servir a la comunitat amb tota la disponibilitat.

Ha donat unes orientacions sobre com s’ha de fer i ha aclarit dubtes que s’han presentat al respecte.

En tot moment ha deixat ben clar que es tracta d’un ministeri extraordinari, que només s’ha de exercir quan els ministres ordenats no poden arribar a totes les necessitats. 

Al voltant de les 13’30 hores ha finalitzat aquest encontre amb la satisfacció dels assistents.

20151017_125613

20151017_125613

20151017_125638

20151017_125638

IMG-20151017-WA0003

IMG-20151017-WA0003

IMG-20151017-WA0004

IMG-20151017-WA0004

Mes informació en la pagina web de la Parroquia: http://vl.parroquiacanals.com/encontre-ministres-extraordinaris-de-la-comunio-vicaria-vi/

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.