Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Es prepara una setmana dels Celíacs a Canals

L’Ajuntament de Canals junt a l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana preparen una setmana de conscienciació sobre aquesta malaltia

L’Ajuntament de Canals prepara la Setmana de la Celiaquia per al 2017 després de la reunió mantinguda ahir amb membres de l’Associació de Celíacs de la Comunitat Valenciana, ACECOVA. Concretament assistiren la seua presidenta, Isabel Tegedor de Ron, la secretària Canalías Margenat i la treballadora Beatriz Escuriola, les quals manifestaren la seua gratitud per la bona predisposició manifestada per l’equip de govern local cap a una activitat conjunta.

A la reunió ja es van establir les bases de la programació, incidint en oferir a la comunitat educativa, de cara al curs 2017-2018, una activitat de conscienciació referent a les intoleràncies alimentàries, centrant-se en la celiaquia i la impossibilitat d’ingerir productes amb gluten, que són les proteïnes presents al blat, civada, ordi i sègol. Una idea pionera que s’estendria a campanyes formatives per al sector hostaler amb l’objectiu d’aconseguir que a Canals algun restaurant o cafeteria siga reconegut amb el distintiu de comerç sense gluten.

Però són moltes més les activitats en les quals ja s’està treballant i que acabaran generant aquest projecte anomenat Setmana de la Celiaquia; a més dels tallers didàctics per a escolars i les xerrades formatives per a personal de menjadors socials, restaurants i cafeteries, es parlaria de les orientacions per poder detectar la malaltia, ja que actualment es calcula que cinc de cada sis celíacs, aproximadament el 83% roman sense diagnosticar, dels símptomes, es donaria informació dels productes sense gluten i inclús es realitzarien visites a obradors o tallers de cuina sense gluten com ja s’ha comunicat per part d’ACECOVA.

Amb el treball conjunt entre les diferents regidories i ACECOVA, Canals es convertirà en nucli de conscienciació sobre aquesta malaltia autoimmune que afecta aproximadament a l’1-2% de la població general que pot aparèixer a qualsevol edat i que té com únic tractament, el seguiment d’una dieta sense gluten estricta i de per vida.

L’ajuntament de Canals, ha valorat molt positivament aquesta proposta que sorgeix després de setmanes de converses telefòniques i correus i que es materialitzava ahir amb aquest primer encontre amb ACECOVA. Proposta que precisament, s’ha traslladat als directors dels centres de primària, sent rebuda amb entusiasme, degut a que entre els alumnes i professors hi ha membres que pateixen la malaltia.

Fotos de una xarrada de celiaquia a Canals en 2012

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.