Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Esmorzar de torrà a la Foguera

Després de la ‘Cremà’ de la Foguera en honor a Sant Antoni de Canals, tots els que han volgut s’han acostat a les brases i restes de la Foguera per a esmorzar de torrà, a base de llonganisses, botifarres, cansalà i pa.

Aquesta tradició, que es celebra cada any després de la ‘Cremà’, reuneix a veïns i visitants al voltant de les restes encara calentes de la Foguera. Amb l’olor de la llonganissa i la botifarra a la brasa omplint l’aire, la gent es reuneix per a compartir un esmorzar comunitari, gaudint de la calidesa de les brases i l’ambient festiu que encara perdura després de la nit de la ‘Cremà’.

La Foguera de Canals, que enguany ha rebut el nom de ‘La Senyora’, és un dels emblemes més importants de les festivitats patronals de Canals. Cada gener, es realitza la ‘Cremà’ en honor a Sant Antoni Abad, patró dels animals i a qui els canalers i canaleres professen gran devoció i respecte.

Aquest any, després de la ‘Cremà’, la gent ha tingut l’oportunitat de gaudir d’un esmorzar de torrà, una tradició que reforça el sentiment de comunitat i celebra aquesta festivitat tan emblemàtica.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.