Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Espectacular entrada de Moros i Cristians

El segon cap de setmana de Fira de Setembre, Canals tenia una cita ineludible amb els moros i cristians que enguany per la promoció realitzada per la Junta Intercomparses local ha donat a la desfilada major notabilitat: s’ha incorporat una nova comparsa, Nur, els cavalls han tingut més presència amb cinc bells exemplars vestits amb la indumentària típica de la Filà i obrint cadascuna d’elles i s’ha allargat fins a la Lloca el seu itinerari. L’Ajuntament també s’ha implicat més que mai en aquesta festa al augmentar en un 50% el nombre de cadires i enllumenar més els carrers, inclús amb focus.

Els primers en aparèixer foren els únics cristians del municipi, els pertanyents a la Filà creuats. Darrere de l’estendard, un cavall batidor regalaria als espectadors aquests elegants passos. Romi Saurina com cap d’esquadra lideraria el seu exèrcit. El boato cristià i el moro posterior va estar amenitzat per les coreografies del club aeròbic fitness i grup Ballart de Canals, grans competidors a nivell nacional i internacional amb moltes medalles al seu palmarès. Les piruetes i acrobàcies deixarien al públic bocabadat.

El bàndol moro s’encetà amb els Murabits. Els seus components optarien per una vestimenta ben cridanera i fantasiosa amb pells i tocats amb plomes. Serien liderats per Pablo Micó. Seguiria la comparsa Nur de nova creació on el seu exemplar ballaria als assistents. Aquest exèrcit de dones capitanejades per Eva Jordán estaven ben preparades per a la batalla amb aquestes armes tan perilloses. Els últims en desfilar serien els integrants de la comparsa Maskil D’Asaf amb un cavall que inclús va tenir gran simptonia amb el cap d’esquadra. A les comparses les acompanyarien les bandes de música de Canals, Canalense i Santa Cecília, la Unió Musical San Diego de Llocnou d’en Fenollet i la CIUM de Genovès. Després d’aquesta desfilada la Junta estudiarà tres noves sol·licituds per a la creació de noves comparses, constatant així el gran treball de difusió realitzat enguany.

Font: Comarcal TV

Un comentario

  1. Kuakin Kuakin 1 de octubre de 2015

    Alguns tramos del carrer encara necesiten mes iluminació, els llocs aon no hi habíen focos no es veía res, de totes formes enhorabona al ajuntament per posar mes llum.
    Le filaes i els balls molt be, en va agradar tot molt.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.