Press "Enter" to skip to content

Estem pendents del pròxim episodi de #pluges a partir del dilluns.

A dia de hui tot pareix indicar que a les comarques centrals (sud de #València i nord d’#Alacant) serà de nou on més plourà. A continuació expliquem algunes claus de la situació:

– Intensitat del vent: el vent bufarà amb força, així que serà un episodi amb marcat efecte orogràfic. És a dir, en general plourà més i de manera més persistent a zones muntanyoses i valls prelitorals i fins i tot interiors que a la mateixa línia de la costa, on la pluja serà més intermitent.
– Direcció del vent: afavorirà especialment a les comarques centrals. Així que en principi els majors acumulats es registraran a la zona del #Comtat, la #Vall d’Albaida i l’interior de la #Marina Alta i la #Safor. També pot ploure bastant a les comarques veïnes (sobretot nord de la #Marina Baixa, punts de l’#Alcoià, la #Costera, la #Canal de Navarrés i el sud de les dos #Riberes).
– Este episodi serà més de persistència que de torrencialitat. És a dir, podrà ploure amb intensitat però no parlarem d’eixa torrencialitat de la DANA de setembre. Això sí, podrà estar moltes hores plovent entre dilluns i dimecres, de manera que els acumulats totals acabaran sent importants i això podrà implicar la pujada del cabal de rius, rambles i barrancs.
– A la resta del territori també plourà. En principi no xifres tan elevades com a les comarques centrals, però tot pareix indicar que tindrem una bona regada que ajudarà a maquillar un poc l’any tan sec que estan patint zones com la província de #Castelló i el nord de #València.

Així que de moment, i a falta de 2 dies perquè comence l’episodi, volem demanar prudència i tranquil·litat. Tenim molt present que fa menys de 3 mesos vam tindre una situació de #DANA històrica a diverses comarques, però esta situació no té perquè ser tan perillosa. De fet sembla clar que a la majoria de comarques valencianes plourà amb coneixement.

A hores d’ara sembla que a la zona sud de València i nord d’Alacant hi ha més possibilitat de que a causa de la persistència de les pluges puguen haver les complicacions típiques dels episodis així (pujada del cabal dels rius, més aigua a les carreteres, algunes solsides…), però en qualsevol cas, demanem prudència, sentit comú i anar seguint com evoluciona la situació. Recordeu que a #AVAMET podeu trobar les dades de vora 500 estacions meteorològiques repartides per totes les comarques per a poder seguir la situació a temps real: https://www.avamet.org/mxo-mxo.php

Ací vos deixem el mapa de precipitació prevista per als pròxims dies pel model ECMWF. Ja sabeu que és una cosa totalment orientativa i no s’ha de llegir al peu de la lletra, però pot servir per a veure a quines zones pot ploure més.

Be First to Comment

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.