Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Estudiants de Secundària de Canals participaran per segona vegada en la Fira Aèria de la Universitat Miguel Hernández d’Elx

Estudiants de l’IES Sivera Font, l’IES Francesc Gil i el Col•legi Parroquial Sant Antoni Abat de Canals participaran durant el curs 2016/2017 en la tercera edició de la Fira Aèria organitzada per l’empresa del Parc Científic de la Universitat Miguel Hernández d’Elx ‘El Caleidoscopio’, la Universitat de València i el CEFIRE de Torrent, col•laborant directament la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Canals. Aquesta trobada de 3.000 estudiants i 60 instituts de la província té com a objectiu fomentar les vocacions tecnològiques, fer ús d’esta ferramenta per a millorar l’entorn humà, establir ponts i estimular la comunicació entre l’administració pública, la comunitat escolar, els centres d’innovació, les universitats i els agents socials implicats en les problemàtiques que pretenen resoldre’s amb els drons, permetent generar xarxes d’innovació educativa.

La Fira Aèria està dividida en tres zones diferenciades. La primera compta amb els estands corresponents a cadascun dels centres participants, que dissenyaran els propis alumnes, on s’exposen dibuixos de les aplicacions proposades, s’exhibeixen els drons i es presenta de forma oral el projecte. Les altres dues zones estaran destinades a l’exhibició dels drons i la demostració de vol. De forma complementària, tindran lloc diverses xerrades.
Este concurs és només el final d’un llarg treball per part dels alumnes, ja que els estudiants aprendran a programar, acoblar i dissenyar els seus propis aparells seguint els criteris establers pels organitzadors i les entrevistes mantingudes amb els agents socials a qui va dirigit cada projecte. D’esta manera trobaran solució a tasques problemàtiques respectant el medi ambient i implicant-se socialment. Entre els projectes presentats en darreres edicions destaquen, per exemple, el transport de medicaments a domicili per a persones amb mobilitat reduïda o el llançament de flotadors salvavides en cas de salvament marítim.
La vessant tecnològica i social s’uneixen en esta iniciativa que, a més de posar damunt la taula la construcció de drons, aprofita per a reflexionar sobre els usos socials de la tecnologia i el treball en equip.
La metodologia de la dinàmica que es patrocina, passa per formar als docents implicats (els que repeteixen sols reben una formació record) certificant-los amb posterioritat i, pel CEFIRE, els coneixements rebuts. Posteriorment, els docents participants s’encarregaran de formar als estudiants, guiant-los en el desenvolupament d’una idea que començarà amb una revisió històrica dels models de les relacions entre tecnologia i societat, continuarà amb una teoria del vol i acabarà amb el disseny i construcció d’un dron amb finalitat social. A continuació, a mitjans de maig de 2017, es convocarà a tots els centres a presentar els treballs a la Fira Aèria, que tindrà lloc en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de la Universitat de València. Per últim, serà a Canals on podrem veure als i les nostres joves mostrar els seus treballs davant el públic que vulga acostar-se a veure-ho, com ja vam fer el darrer curs.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.