Press "Enter" to skip to content

Excursió a la Fonteta del Gandul amb El Brot

El passat diumenge 1 de desembre del 2019 l’Asociació ambiental i cultural El Brot va organitzar l’activitat «Vine d’excursió a la Fonteta del Gandul».
L’activitat, una ruta circular d’anada i tornada a Canals, va consistir en una eixida a peu des del Mercat Municipal cap al Pla Vell, passant per l’arcaeta camí al barranc de Bolvens per on es pujà cap a la Fonteta el Gandul.
Durant la caminata s’explicaren els llocs més rellevants i, en arribar al paratge de la font, es contaren les peculiaritats com a lloc de pas de les cavalleries al seu camí de Xàtiva a Olleria i com a abeurador per al ramat. També s’explicà com el seu antic propietari, Joaquín Vallés, de malnon «El Gandul», el va adequar, i com la gent anava a per aigua per a beure i cuinar a casa pel seu bon sabor i per les seues bones propietats. A més a més, els més grans recordaren les excursions que feien allà per als berenars de Pasqua i per les Catalinetes i comentaren el gran canvi i abandonament que ha tingut el paratge després de la construcció de l’autovia.

Allí s’esmorzà i, en acabar, es tornà cap al poble per l’antiga carretera passant per la caseta dels peons i pel camí del Pla Nou.

ConeixerCanals
ConeixerCanals

View all posts

Subscribe
Notify of
guest

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x