Pulsa «Intro» para saltar al contenido

FASCITIS PLANTAR

DSC_0005-2Arcadi Soriano Morales
Màster en Ortopodologia i BiomecànicaLOGO NOU INTERNT
Membre de la Junta del Il•lustre Col•legi de Podòlegs de València

La fascitis plantar és un dolor de la fàscia plantar que sol localitzar-se en la zona del retropeu i que pot ocasionar una marcada impotència funcional.

La fascitis plantar es una patologia als peus, que es caracteritza per dolor i hipersensibilitat en la superfície que contacta amb el terra del taló (calcaneo). A més és una patologia que sol donar-se més en dones que en homes i en principi és una inflamació de la fàscia plantar.

FOTO 1

L’obesitat, l’artritis reumatoidea o la gota, son patologies que predisposen el patiment d’esta afecció. També el utilitzar durant molt de temps al dia sabatilles d’estar per casa, així com practicar esports de gran impacte als peus, com ara el Basket o la carrera per muntanya.

Si parlem dels signes i símptomes d’esta afecció, podem destacar que el dolor d ela fascitis sol ser molt més intens al començar a caminar, primeres hores del matí, al alçar-nos del sofa després d’un repòs llarg…. i sol empitjorar al caminar molt de temps o estar plantats llargs periodes de temps.

Per diagnosticar la fascitis, una radiogràfia de poc serveix, ja que al ser un problema muscular no ix en este tipus de proves. A l’exploració física podem dir que la persona que la pateix prensenta com hem dit hipersensibilitat (dolor) a la presió del talo i a tota la planta del peu (recorregut de la fàscia plantar). El dolor sol augmentar al dorsiflexionar els dits (com al pujar escales).

Açò ultim que acabem de comentar és una de les proves que ajuden a fer un diagnostic diferencial d’esta patologia amb altres amb les que es pot confundir amb facilitat, com ara el Neuroma de Morton, una tendinitis, una bursitis o la sesamoïditis

Encara que amb una radiografia simple no s’observa esta patologia, si que es recomanable realitzar-la per tal de descarta patologia óssea que puguera estar oculta.

En principi el tractament per a la fascitis plantar consisteix en una combinació d’antiinflamatoris no esteroideos, vendages (ja siguen neuromusculars o funcionals) i fisioterapia; cas de no eliminar els dolors la confecció d’uns soports plantar consistents en un tractament adaptat i personalitzat i de no ser prou, infiltrar la zona dolorosa. I fins que desaparega la simpotmatologia dolorosa, evitar els exercicis que puguen provocar-nos més dolor.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.