Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Fina García, Directora de l’Escola d’Adults de Canals, presenta la seua experiència a l’Equador.

Fina García, Directora de l’Escola d’Adults de l’Ajuntament de Canals i voluntària del programa “Experts Municipals Voluntaris”, del Fons Valencià, presenta la seua experiència a l’Equador.
Ca Don José, va acollir el divendres 20 de novembre a les 19:30 hores la conferència-col•loqui “Experiències en cooperació internacional al desenvolupament des de Canals”.
La iniciativa tenia com a objectiu donar a conéixer als veïns d’aquesta localitat de La Costera el treball realitzat per la tècnica municipal d’educació, que va participar com a voluntària del programa “Experts Municipals Voluntaris IV Edició”, del Fons Valencià per la Solidaritat.
Fina García Ruíz va ser seleccionada pel Fons en la quarta edició d’aquest programa de cooperació, que reivindica l’assistència tècnica com a eina per a la cooperació internacional al desenvolupament, així com l’immens potencial de coneixements i experiència del personal tècnic dels municipis valencians.
El programa d’experts voluntaris planteja que es preste un suport tècnic especialitzat en països en vies de desenvolupament, i amb contrapartides amb les quals el Fons Valencià col•labora o està impulsant algun projecte. Així mateix el programa cerca la sensibilització de la població valenciana sobre els països del Sud, i sobre les causes de la pobresa. Amb el programa es vol contribuir a fomentar la participació tècnica dels ajuntaments valencians en iniciatives de cooperació al desenvolupament mitjançant el voluntariat internacional.
Fina García va realitzar la seua labor voluntària en el municipi de Biblián (Sud Occident d’Equador), de mitjan agost a mitjan setembre passat, amb la Mancomunitat del Poble Cañari. Aquesta mancomunitat està formada pels cantons (municipis) de Biblián, El Tambo, Suscal i Cañar; que sumen prop de 95.000 habitants, i ocupen una extensió territorial de 2.408 km²; i entre els eixos de treball de l’entitat supramunicipal es troben la gobernanza ambiental, el desenvolupament territorial i la sostenibilitat política.
La llabor de la voluntària del Fons va consistir en l’enfortiment i apoderament de l’associació de Toquilleras de Biblián i dels municipis que formen la Mancomunitat Cañari. El Fons i l’Associació de Toquilleras estan desenvolupant el projecte d’Apoderament socioproductiu de les dones artesanes de la ‘Palla toquilla’ del territori de la Mancomunitat Cañari”, iniciativa impulsada per elles i recolzada econòmicament pel Fons, la Diputació de València i la pròpia mancomunitat, que farà possible que 140 artesanes, i les seues famílies, en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, es constituïsquen com a associació de segon nivell per a l’elaboració i comercialització de la “Palla toquilla”; així com l’engegada d’un centre de producció, apilament i magatzematge de productes artesanals; el disseny i creació d’una marca aglutinadora per als productes de la “Palla toquilla” de la Mancomunitat del Poble Cañari, i la realització de tallers de formació per a les artesanes associades.
L’assistència realitzada per Fina García, ha tingut per objectiu garantir la viabilitat i la sostenibilitat de l’associació de Toquilleras de la Mancomunitat Cañari, amb seu en Biblián, sota l’enfocament de gènere, és a dir, s’han dut a terme diferents activitats tals com a tallers de treball dirigits a posar en valor a les dones capdavanteres com a vectors de canvi, tallers de treball en equip i de sororidad (que és la solidaritat interfemenina), jornades de sensibilització per a les autoritats locals entre uns altres per a enfortir institucionalment la pròpia associació i la Mancomunitat Cañari i els cantons que la formen.
Fina García va donar a conéixer la seua experiència de voluntariat i el treball desenvolupat en la mancomunitat al públic assistent (companys, ajuntament, familiars, veïns…). L’acte va finalitzar amb les preguntes del públic assistent.

 

7ed5a10c-4955-46a0-96bc-84cb8126058112232836_1082834761741369_1839401240988325681_o_1 12304109_1082834791741366_795006181070131389_o

Un comentario

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.