Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Gran assistència i interés en l’Assemblea Informativa sobre les obres d’Adif.

Este dilluns es va celebrar en l’Alcúdia de Crespins l’Assemblea Informativa sobre les obres d’Adif amb gran expectació entre els veïns que volien conéixer de primera mà la situació d’este polèmic tema. En l’assemblea, es va fer primerament un resum de qual han sigut els passos i processos duts a terme fins ara, la situació actual i els plans de futur que s’estan acordant per a oferir la millor solució per a tots els veïns. Es va fer referència a l’acord unànime de 2011, al conveni firmat en 2015 i a les proposta que es va presentar també en 2015 per a solucionar el conveni firmat de la millor manera possible.

L’Alcúdia de Crespins 11 de abril de 2017. L’Assemblea, dirigida per l’Alcalde Roberto Granero junt amb el Vicealcalde Pepe Garrigós i al regidor d’Urbanisme Jordi Caparrós, va comptar a més amb la presència de l’arquitecte de l’ajuntament, el tècnic encarregat del projecte, i el secretari de l’ajuntament. En esta assemblea informativa es va recordar qual era el consens de totes les forces polítiques locals a què es va arribar en 2011, i al que Adif no es va oposar, que pretenia suprimir el pas a nivell i substituir-ho per un pas subterrani de vehicles i vianants, prolongant a més els carrers 9 d’Octubre i 8 de Març, i condicionant el camí de Vila Adela. La dita situació es va veure afectada quan en la passada legislatura al febrer de 2015 Adif i el govern local van firmar un acord en què se suprimia el pas a nivell construint-se una passarel·la elevada per a persones amb un recorregut de més de 300 metres que a més de ser un “obstacle” per a gran part del poble, suprimia el pas de vehicles per la zona. Es continuava prolongant per part d’Adif els carrers 9 d’Octubre i 8 de Març però no es condicionava el camí de Vila Adela.

En l’actualitat el conveni vigent és el firmat en 2015, i per això les obres que l’administrador d’infraestructures ferroviàries està duent a terme són la prolongació dels carrers 9 d’Octubre i 8 de Març. La passarel·la elevada, és el que no està en marxa. L’Ajuntament, de nou de forma unànime en el seu plantejament, ha demostrat tècnicament la viabilitat d’un pas subterrani per a vehicles i persones així com hi ha negociat el cost econòmic del projecte presentat.

D’esta manera el consistori actual pretén rectificar l’acord firmat amb Adif al febrer de 2015 que condiciona greument el desenrotllament normal de la vida de molts veïns, tant del poble de l’Alcúdia de Crespins que es dividia en dos, com per als veïns de Canals que empren eixe pas de vehicles i persones. Per això la labor de l’actual Corporació va ser rebutjar eixe acord firmat i proposar solucions tècniques per a aconseguir en la mesura que siga possible allò que s’ha acordat en ple per totes les forces polítiques en 2011; considerant que és, com al seu dia defenien, la millor solució per al poble. Adif per la seua banda ha sigut partidària d’escoltar a l’ajuntament amb la seua proposta tècnica de realitzar el pas subterrani de vehicles i persones que substituiria a l’actual pas a nivell, acceptant la proposta no sense condicions.

El problema que es planteja en l’actualitat una vegada demostrat pel consistori i pels seus tècnics que el pas subterrani és possible i la passarel·la no és una solució bona per al poble, és econòmic, ja que la diferència econòmica entre la passarel·la elevada i el pas subterrani hauria de ser sufragada pel municipi. L’ajuntament es planteja eixe desembossament com la millor solució i pretén consultar-ho amb els veïns, encara que també reserva una segona opció que consistiria a realitzar un pas subterrani cicle de vianants sense pas de vehicles amb el mateix pressupost que té Adif per a la passarel·la elevada i que no suposaria a penes desembossament per part del poble.

També es va tractar en el transcurs de l’assemblea la situació del Pontó i es va deixar patent per part dels veïns assistents la importància del mateix com referent històric de la localitat. Tant per part dels tècnics municipals com dels representants polítics es va manifestar que s’està a l’espera dels informes pertinents des del Ministeri de Foment.

L’assemblea, que va reunir a més de 250 persones i en la que va haver-hi nombroses intervencions i preguntes per part dels assistents, va comptar amb representants de la majoria d’associacions del poble i també amb membres de la plataforma “Duguem el tren a Moixent” que van intervindre en l’acte per a oferir el seu punt de vista pretenent agilitzar les obres per a tornar a tindre servici de rodalia en els seus municipis i desitjant que el municipi de l’Alcúdia de Crespins resolga la seua actual situació d’una forma totalment satisfactòria per al municipi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.