Pulsa «Intro» para saltar al contenido

II concert SoXXI 2016

Jean Geoffroy          – Silent must be –

Solo  percussió, electrónica i vídeo.

El proper dissabte dia 13 de febrer, a les 19’30 hores, (amb entrada gratuïta fins completar aforament), tindrà lloc al Centre Cultural de Canals , el segón concert del VI Festival SoXXI.

 El gran solista internacional francés Jean Geoffroy,  oferirà un recital de solo percussió amb electrónica i vídeo, amb peces del seu repertori, que conformen el seu últim disc que recentment ha esta guardonat a França amb importants distincions, i una peça d’estrena a Espanya del compositor Bertrand Dubeaut.

Aquest gran músic manté un doble perfil com a gran pioner a nivel mundial en la interpretació-creació de noves músiques, i com a gran especialiste de la música de J.S.Bach en la adaptació per als instruments i formacións de percussió. Al programa de concert s’inclourà la gran Chaconna de la 2ª partita per a violí solo de J.S. Bach.

Per a més informació de l’artista:

http://www.jeangeoffroy.com/wordpress/

“Silence must be”

Jean Geoffroy, solo percussió electrònica i vídeo.

– Le Cube………………………….…………………… Pierre Jodlowski

– Zazpiak B (*)……………………..…………………Bertrand Dubedout

– Time & Money……………………………………. Pierre Jodlowski

– Silence must Be…………………………………… Thierry de Mey

– Chacona BWV 1004……………………..…..…. J.S Bach

(*): Estrena a Espanya

JEAN GEOFFROY.percussió

 Després d’estudiar en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, on va obtenir un Primer Premi a la percussió, Jean Geoffroy va ser capaç, en el món de la percussió, inventar un viatge personal que li va portar a crear i jugar molts treballs. Jean Geoffroy és tan sovint destinatari i primer intèrpret de moltes obres per a percussió solista incloent parts I. Malec, I. Taira, JL Campana, F. Durieux, I. Tanguy, P. Leroux, L. Naon, F. París, I. Maresz, D. Tosi, P. Hurel, B. Giner, B. Mantovani, Dubedout B., C. Lenners, L. Martin, el Sr. Reverdy, el Sr. Matalon, JS Baboni, S. Giraud, I. Urrutia, P. Jodlowski, Xu Yi, el Sr. Lupone, F. Narboni, T. De Mey, sinó també: J. Dassie, J. Choi Mei Fang, J. Koskinen, I. Morita, K. Abe, B. Ducol, Tutschku H., C. Havel, B. Jolas, O. López, I. Abecassis …

            Des de 1996, les seues gires l’han portat any rere any a donar recitals i classes magistrals a tot el món, incloent: Argentina, Xile, Mèxic, Colòmbia, Brasil, Corea, Japó, Xina, Taiwan, Canadà, EUA, Rússia … i en totes les principals ciutats europees, Berlín, Madrid, Zaragoza, Ginebra, Cullera, Badajoz, Porto, Karlsruhe, Londres, Munich, Amsterdam, Estocolm, Malmö, Luxemburg, Brussel·les, Roma, Bari, Praga, Belgrad, Zagreb, Dubrovnik, Mons, Lausana … i a tot arreu a França.

            Timbaler del Ensemble Orchestral de París 1985-2000, solista i fundador del conjunt de música contemporània Court Circuit en 1988, va ser guanyador de la Fundació Menuhin “Música Presencia”.

            Un artista incansable quan es tracta de viure una nova obra, Jean Geoffroy ha participat com a solista en més de trenta discos i discos DVD incloent 5 dedicat a Johann Sebastian Bach, reunint les suites completes, partitas i sonates escrites per a un instrument, “Attacca” aclamat pels crítics de música quan es va publicar i “Monodrame” publicats en 2006. En 2004, va crear el joc de Thierry de Mey “Light Music” de “director en solitari” i dispositiu interactiu Música Escena festival a Lyon. Aquesta col·laboració obri noves perspectives i li permet explorar altres àrees i altres direccions en la seua carrera en solitari. Apassionat per l’ensenyament, autor de diversos llibres sobre educació, incloent un llibre en la percussió ensenyament en el “Punt de vista” Col·lecció de la Ciutat de la Música, que és redactor de “10 anys amb la percussió …” , publicat per la Ciutat de la Música. col·lecciones director Lemoine edicions es van crear en 2005 “Records”, “Perspectives Contemporànies”, “transversals” noves col·leccions publicades en Alfonce Editions. Professor de percussió en el Conservatori Nacional Superior de Música de Lyon en 1999, Jean Geoffroy va ensenyar 1993-1998 en el Conservatori Nacional Superior de Música de París, i de 1998 a 2007 en el Haute Ecole de Musique de Ginebra en forma de mestra classe regular. De 1995 a 2004, participa regularment en cursos d’ensenyament en el IRCAM, creant un important nombre de peces per a percussió solista i música de cambra.

             És professor d’ensenyament en el Conservatori Nacional de París des de 2006. També en els últims anys, Jean Geoffroy té un conductor de l’activitat que porta a dirigir diversos conjunts a França i Sud-amèrica especialment amb el conjunt instrumental de la Universitat Nacional de Bogotà que ell va crear amb el qual ha dut a terme obres de P. Boulez / K. Stochausen / H. Vásquez … però també va treballar amb tot Namascae al voltant de les obres d’Eric Gaudibert. Director convidat de tots mesósticos amb qui juga regularment i va gravar un CD / DVD dedicat a Martin Matalon i Philippe Hurel. Director artístic de Eklekto (percussió centre de Ginebra) de 2006 a 2013. President del Concurs Internacional de vibracions “Claude Giot” President del Concurs Internacional de Ginebra de percussió 2009, i també va convidar regularment com a jurat en nombrosos concursos internacionals, un membre del comitè de lectura en el IRCAM. Director artístic de “Percussions d’Estrasburg” des de principis de 2015.

II Concert SoXXI 2016 (Copiar)

 

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.