Pulsa «Intro» para saltar al contenido

INFORME DETALLAT DEL TREBALL DE RESTAURACIÓ DE L’ANTIC RELLOTGE DE CAMPANAR PER ENRIC JUAN SAHUQUILLO

S’ha procedit a realitzar el desmuntatge total del rellotge. Amb aquesta operació s’ha pogut veure l’estat real de les diferents peces del rellotge i al mateix temps esbrinar si falta alguna peça. Tot el procés de desmuntatge s’ha documentat adequadament mitjançant una sèrie de fotografies de les quals, algunes es poden veure a continuació.

Una vegada desmuntat, he realitzat una primera neteja de les diferents peces amb la finalitat de tornar a donar-les l’aspecte original.

Amb la finalitat de documentar de forma adequada tot el procés, de totes les peces estic fent uns croquis a mà alçada.

Finalment d’aquestos croquis estic fent els plànols corresponents de forma que si algun dia hi haguera que fer alguna peça nova disposar de la documentació necessària.

Finalment, he pogut observar que falten tres peces. Una que és un suport de l’eix de lleves que serveix per a fer el toc dels quarts. L’altra és la lleva que el remuntatge de la palanca del toc de les hores. I finalment, falta la peça més important, què és el pèndol del rellotge. Per a poder obtenir aquestes peces puguem, o bé acudir a la casa que va fabricar el rellotge (la casa és Salvador Maclús que pareix que continua existint a Albuixech, prop de València) per veure d’obtenir-les, i si aquesta opció no és viable s’haurien de fabricar, que si bé per a les dues primeres no representa cap problema, per al pèndol no és tant fàcil. En aquest cas i hauria que recollir informació d’altres rellotges similars per a deteminar la forma, les dimensions i el pes del pèndol.

 

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.