Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Inici del curs polític: més participació i més decisió

Reiniciem Canals enceta el curs polític amb força. El grup municipal ha presentat a l’Ajuntament de Canals a data de 9 de setembre dues qüestions d’urgència: una moció per tal que Canals se sume a la campanya per acollir refugiats i refugiades de la guerra a Síria i una altra per sol•licitar l’adhesió de l’Ajuntament de Canals a la XarxaLlibres, un pla per assegurar la gratuïtat dels llibres de text per a l’alumnat de les nostres escoles. «El concepte d’ensenyament públic i gratuït ha d’incloure totes les garanties per a que aquest siga efectiu i, per tant, ha d’assegurar l’accés als llibres de text i al material de totes les xiquetes i els xiquets. És una bona proposta de Conselleria, consistent en el cofinançament al 33% per part d’ajuntaments, diputació i Conselleria, a la qual pensem que el nostre Ajuntament ha de sumar-se». Respecte al conflicte sirià, consideren que «com a institucions públiques tenim una obligació, per llei i també moral, de sumar-nos al llistat de ciutats refugi i aportar la nostra pedreta davant aquesta crisi humanitària».

Sobre l’activitat municipal de l’actual govern destaquen que, per ara, està sent bastant continuïsta respecte de la legislatura anterior. La programació de Fira de setembre n’és un bon exemple. No obstant, esperen -com se’ls ha dit des de l’actual equip de govern- que les properes festes siguen més participatives i que el poble puga intervenir més, decidint el tipus de festa que es vol, fent una Fira per a totes i tots. Així mateix, demanen que es tinga en compte a tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament a l’hora de prendre decisions. «Volem participar del dia a dia i de les eleccions que es prenen al si de l’Ajuntament; els 887 vots que vam rebre també han d’estar representats».

Des de Reiniciem també esperen una reunió pendent amb el PSOE, qui du les regidories de participació i transparència, per tal de, entre altres qüestions, debatre sobre el procés d’elecció del nou alcalde o alcaldessa d’Aiacor, que podeu consultar a la pàgina web de l’Ajuntament. «Valorem la iniciativa, el xicotet pas que s’ha donat fent que la gent puga presentar-se com a candidata a l’alcaldia pedània, i no siga directament un nomenament a dit com ho era al govern del PP, però, tot i això, creiem que és una proposta molt insuficient i que no respon a les expectatives de participació generades.»

Per la seua part, Reiniciem ha volgut començar el curs polític fent efectiu un dels compromisos que anunciava al seu programa electoral: la renúncia sense data per escrit per part del regidor i la regidora de l’agrupació a les seues respectives actes. Què significa açò? Si no representen els interessos del grup pel qual es presentava, podran ser expulsats. «Com que a Reiniciem pensem que eixir escollits en una votació no ens dóna acta i carta blanca per fer allò que vulguem durant els 4 anys que dura la legislatura, signem ja la nostra renúncia sense data, de manera que acceptem que, si deixem de servir a la finalitat per la qual vam nàixer se’ns podrà fer fora en qualsevol moment.»

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.