Pulsa «Intro» para saltar al contenido

Jornada multidisciplinar de violència de gènere a l’Ajuntament de Canals

Canals. -25.04.2023-  Aquest matí ha tingut lloc la que serà l’última jornada multidisciplinar de violència de gènere d’aquesta legislatura a l’Ajuntament de Canals. Com és habitual, s’ha fet una valoració de la situació global i s’han analitzat i estudiat els casos documentats.

A la reunió han participat l’alcaldessa, Mai Castells; la regidora d’Igualtat, Isabel Real; la regidora de Serveis Socials, Vero Ferri; personal tècnic d’Igualtat i de Serveis Socials de l’Ajuntament de Canals, i agents de la Policia Local de Canals i la Guàrdia Civil.

A Canals s’han detectat 11 nous casos des de l’última jornada celebrada a l’octubre de 2022, dels quals 6 s’han aconseguit desactivar i 5 continuen actius. Les dades mostren un lleu descens en el nombre de víctimes respecte al 2022, però continua preocupant la incidència en la franja més jove (entre 18 i 45 anys). A més, hi ha una víctima menor d’edat i tres menors especialment vulnerables afectats indirectament.

Una de les conclusions a les que s’ha arribat és que la major conscienciació entre la població jove afavoreix la detecció i denúncia de situacions de violència. Tot i això, se seguirà treballant en la formació dels i les adolescents en col·laboració amb els centres educatius del poble, a través de projectes com el Pla Director que desenvolupen els instituts de secundària. 

A més a més, s’ha acordat estudiar i proposar la possibilitat que Canals, en concret les dependències de la Policia Local, puguen servir d’espai d’acollida a dones víctimes de violència de gènere d’altres localitats i els seus fills i filles.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.