José Antonio Climent repeteix com a alcalde pedani d’Annauir

Ahir se celebrà el primer dels processos participatius per a l’elecció d’alcalde a les pedanies de Xàtiva

Xàtiva, 22 de juliol de 2019.- José Antonio Climent Climent, el Tojo, va tornar a ser escollit pel veïnat d’Annauir per a ostentar el càrrec d’alcalde de la localitat durant el mandat 2019-2023. Climent va obtenir 115 vots, el 68% dels 170 vots emesos, aconseguint així la seua reelecció. Les votacions es produïren durant la vesprada d’ahir diumenge, amb l’assistència del tinent d’alcalde Ignacio Reig i dels regidors de Pedanies, Ricardo Martínez i de Participació, Lena Baraza.

Els resultats dels altres candidats varen ser els següents: Sergio Perales Arcos, 33 vots; Adoración Peña Belmonte, 13 vots i José Vicente Gramaje Navalón, 5 vots. Dels 170 vots emesos, hi hagueren 2 nuls i 2 en blanc.

Aquesta va ser la primera de les consultes populars per a l’elecció d’alcalde a les pedanies de Xàtiva. El proper diumenge 28 de juliol se celebraran les votacions a la Torre d’en Lloris i Sorió. Pel matí, d’11 a 13 hores, es votarà al Local Social de Sorió, mentre que per la vesprada, de 18 a 20 hores es votarà a la Llar Social de la Torre d’en Lloris.

Cal recordar que l’elecció d’alcalde pedani és una prerrogativa de l’alcalde del municipi. Tanmateix, a l’inici de l’anterior mandat, l’Ajuntament de Xàtiva va decidir impulsar un procediment participatiu i democràtic per a les eleccions d’alcaldes i alcaldesses pedanis mitjançant un procediment de consulta popular.

A les consultes previstes per al present mandat, podran votar totes aquelles persones majors de 16 anys que tinguen al seu nom un domicili en les pedanies o residisquen en aquestes localitats. Els familiars directes dels propietaris, com ara pares, parella, fills i néts també tenen dret a votar. El vot és secret. Per a formalitzar la votació, s’anotara el nom de les persones per d’evitar votacions duplicades. Finalitzat el recompte i comprovades les actes, aquesta informació es destruirà de manera immediata.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.