Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer de Canals, assisteix al V Congrés Autonòmic d’Alzheimer de València.

l’Associació de Familiars i Persones amb Alzheimer de Canals, com vos varem dir la setmana passada, va assistir al V Congrés d’Alzheimer de València a Torrevella, Un Congrés carregat de Ciència.
Ciència que va vindre de la ma de metges i metgesses de la talla d’En Jose Luís Molinuevo Guix (Neuròleg i coordinador de l’Unitat d’Alzheimer de l’Hospital Clínic de Barcelona), Neuropatòlegs de la talla del Metge En Alberto Ràbano o la metgessa Lourdes Peyrés entre altres

Varem tindre una xerrada molt interessant al voltant de la donació de cervells per realitzar estudis en demències, no solament en alzheimer, també pel parkinson, per l’ELA (Esclerosis amiotròfica lateral) i altres patologies com ara les oncològiques o les que puguen provocar retrassos mentals.

Al llarg del dia varem poder escoltar com tots estos professionals i investigadors de primera línia a Espanya, i referents en els seus camps per a qualsevol estudi que es vullga fer a Espanya, destacaven la tasca que les Associacions estan fent en eixes fases preclíniques de la malaltia quan encara no hi ha evidència de la malaltia, o en les prodròmiques, es a dir quan ja hi ha evidències de la malaltia, però no es poden confirmar o corroborar, com passa en la malaltia d’Alzheimer fins estadis prou avançats.

També es va parlar del present i futur de les Associacions de Familiars i Persones amb Alzheimer, el comitè d’experts de la Federació en va fer un breu recorregut per la tasca realitzada fins el moment i dels projectes que tenen previst realitzar. Esta taula d’experts està formada pel Metge Miquel Baquero (Representant del grup de demències de la Societat Valenciana de Neurologia), el Metge Vicente Bigorra del Centre Mèdic de Guadassuar, Sonia Sànchez Treballadora Social d’AFA València, Angeles Ferrandiz Psicòloga, el Metge Juan Antonio Avellana (coordinador de l’unitat de geriatria de l’hospital de la Ribera), Ferran González advocat i col•laborador de FEVAFA, i Maria Olmos Vicepresidenta de FEVAFA i coordinadora del comitè d’experts.

Molt, molt interessant va estar la xerrada i les intervencions posterior d’En Koldo Aulestia Urritia (President de la Confederació Espanyola) ens va parlar de les gestions que s’estan fent a nivell nacional, del reconeixement que la llavor que les associacions fan per part dels polítics del nostre país i dels principals gestors sanitaris del nostre país.
També vàrem tenir l’ocasió de fer un cafè i tindre una conversa amb Koldo Aulestia i Emili Marmaneu (President de FEVAFA)

un dia com hem dit, molt carregat de ciència, de noticies, de com fer per treballar millor i de com donar millor servici del que estem donant. Moltes coses apreses per tal de poder millorar l’atenció que donem als nostres usuaris i als seus familiar.

Des d’AFA Canals, volem donar les Gràcies a la Federació per organitzar estos esdeveniment i moltes gràcies als amfitrions AFA Torrevella per fer-se endavant amb l’organització d’este congrés en estos moments tant difícils.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.