Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Associació La Pebrella, sol•licita a l’Ajuntament que declare bé de rellevància local l’arquitectura de l’aigua de tot el terme

L’Associació Cultural La Pebrella, de Canals, ha sol•licitat a l’Ajuntament de Canals que inicie els tràmits per declarar Bé de Rellevància Local l’arquitectura de l’aigua de tot el terme municipal, com son els llavadors públics i privats, els partidors de les sèquies, les arcadetes, etc.

L’associació es va dirigir a la Conselleria de Cultura en juny de 2013 per a que esta arquitectura fora reconeguda com Bé d’Interès Cultural, havent contestat aquella el passat mes de juny recomanant la declaració de Bé de Rellevància Local, declaració que sols pot tramitar la institució municipal. I en aquest sentit, el passat 25 d’agost, s’ha dirigit la Pebrella a l’Ajuntament de Canals, aportant-li fotografies i situació de totes les construccions per a que comence la tramitació de la declaració.

L’arquitectura de l’aigua es una part rellevant del patrimoni històric i cultural de la vila de Canals. El riu dels Sants de la Pedra creua el municipi i al seu voltant s’ha alçat aquest patrimoni, especialment els llavadors. També a les sèquies que d’ell se’n deriven està la modesta, però valuosa i apreciada, arquitectura de les arcadetes, menuts aqüeductes que porten l’aigua als bancals del terme.

La declaració de Be de Rellevància Local conduiria a la recuperació i protecció d’aquestes construccions.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.