Pulsa «Intro» para saltar al contenido

L’Escuderia Ferrys guardonada en Dénia

La Escuderia Ferrys fou creada en 1972 amb el suport econòmic d’esta empresa per a recolzar l’equip de competició del Moto Club Canals en el que militaven els canalins Ricardo Tormo, Vicent Mallol i Salvador Carsí, sent el seu director esportiu el pare d’este últim.
Amb motiu de la 22ª. Edició del Classic Racing Revival, un dels esdeveniments més important de motos clàssiques de quants es celebren en Europa, celebrat el passat diumenge 17 de maig, els organitzadors de estes jornades motociclistes van voler guardonar a este equip pel seu triomf en una carrera que es va celebrar en esta localitat alacantina en 1975. Aquell dia els pilots de la Escuderia van ser Ricardo Tormo i Vicent Mallol en categoria senior i Paco Oltra “Soqueta” d’Oliva i Ginés Salina d’Àguiles (Múrcia) en categoria junior. Guanyaren Tormo en 250 senior i Soqueta en 74 junior.
Per tal motiu abans que eixiren a pista els grans campions presents en Dénia es van entregar un diploma acreditatiu a Paco “Soqueta” i altre a l’Escuderia el qual va recollir Salvador Carsí Gómez representant al seu pare (qepd) en presencia de Carmen Trillo, la viuda del bicampió del món, i del pilot castellonenc Enrique Escuder que aquell dia va ser el gran rival de Ricardo i va mantenir una forta lluita pel triomf amb Ricardo.
Destacar que al llarg de la matinal motociclista van rodar pel circuit acondicionat per a l’ocasió grans figures del motociclisme mundial com el britànic Jim Redman (6 vegades campió del món); dos bons amics de Tormo, el tricampió mundial Pier Paolo Bianchi i el argentí Willy Pérez; a més a més d’altres com els suecs Börje Jansson (únic pilot que ha guanyat un Gran Premi amb Derbi em 250 cc) i Leif Rosell o els italians Remo Venturi i Paolo Campanelli. En total participaren 125 pilots de nou països diferents.

canals2
Paco Oltra “Soqueta” i Ginés Salibas amb el senyor Salvador Carsi en Dénia en 1975
TORMO Bultaco Ferrys-denia 75
Ricardo Tormo va guanyar en Dénia en 1975 – Foto de Ernesto Escrich
inicios
Primeres carreres de Ricardo Tormo i Vicent Mallol amb el suport de l’empresa canalina Ferrys
canals3
Diumenge en Denia
canals1
Diumenge en Denia

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.