La banda de la Primitiva Setabense estrenarà el poema musical “Centenari” de Melchor Peropadre

La banda de la Primitiva Setabense estrenarà el poema musical “Centenari” de Melchor Peropadre

La banda de la Primitiva Setabense estrenarà el poema musical “Centenari” de Melchor Peropadre

Aquest divendres, presentació del primer Cecilià Major de la Societat, Pablo Orts Micó

La Societat Musica La Primitiva Setabense reprèn enguany la celebració dels principals actes amb motiu de la festivitat de la seua patrona, Santa Cecília. Així, aquest divendres, a les 20.30h, al Saló d’Assaig  es procedirà a la presentació del primer Cecilià Major, en la història de l’Agrupació  Santa Cecília, hereva de l’Agrupació  de Cecilianes. Es tracta de Pablo Orts Micò, músic de la Societat i membre d’una família molt lligada a La “Vella”

La celebració de Santa Cecília conclourà amb el Concert  Extraordinari el dissabte 27 de novembre a les 19.00h, al Gran Teatre. El concert serà un homenatge a Melchor Peropadre.  En l’any 2020 es va complir el centenari del seu naixement, però la pandèmia va impedir l‘homenatge. En 1999 va compondre dues obres, una per a cada banda de la ciutat, amb motiu del seu centenari. La dedicada a la Vella té per títol “Centenari” i serà estrenada al concert juntament amb dos dels seus pasdobles: “El mantón” i “Guerrita”. Peropadre va ser President de la Vella des de 1961 a 1973.

La Banda estarà dirigida per Quique Montesinos que ha substituït el director titular, Saül Gómez, per la seua recent paternitat. La Jove Orquestra serà dirigida per Paco Sánchez Roca. Les entrades, gratuïtes, estan disponibles a la Casa de Cultura.

Aquest dissabte serà la missa i la processó amb la imatge de la Patrona. S’eixirà a les 18.30h des de la Societat cap a l’església de la Mercè on s’oficiarà la missa en honor seu. Després en processó es traslladarà la imatge al domicili del Cecilià Major.

La setmana que ve l’Escola de la Vella gaudirà d’activitats especials. Des de dilluns es podrà visitar l’exposició del Concurs de Dibuix Escolar. Dijous, a les 19.30h, serà el lliurament de premis al Saló Social.

MÚSICA VELLA libro Santa Cecília 2021

 

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Nº de visitas año 2021

  • 2.010.167 Visitas