Pulsa «Intro» para saltar al contenido

La Diputació i la Conselleria garanteixen el futur de l’escola d’adults en Canals

La Diputació i la Conselleria garanteixen el futur de les escoles d’adults en els municipis

La Generalitat s’encarregarà de cobrir les jubilacions de professors, en les EPA amb conveni entre la Diputació i els ajuntaments en la línia del nou model de cooperació entre administracions públiques
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la diputada de Benestar i Educació, Mercedes Berenguer, acorden una solució d’urgència per a les EPA de Bonrepòs i Mirambell, Canals, l’Eliana i Cheste

La Diputacióde València i la Conselleria d’Educació han arribat a un acord per a garantir el futur de les Escoles Públiques d’Adults (EPA) en la província. Després de la reunió entre el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, el conseller d’Educació, Vicent Marzà, i la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, la solució a les jubilacions de professors en aquestes escoles d’adults passa per l’aportació de nous professors per part de la Conselleria.

D’aquesta manera, es manté la línia de cooperació institucional entre la Diputació de València i la Generalitat, i en aquest cas concret, amb la Conselleria d’Educació, amb la qual la institució que presideix Jorge Rodríguez ja ha coŀlaborat en el programa Xarxa Llibres i en la Primavera Educativa.

«Crec que ningú amb un poc de sentit comú podria negar-se a participar en un programa que busca que les famílies tinguen accés a una educació totalment gratuïta, o en un esdeveniment inclusiu que uneix els valencians al voltant de l’educació» —ha assegurat en aquest sentit Rodríguez.

Per la seua banda, el conseller d’Educació ha comentat que aquesta «és una mostra més de l’efectivitat de la coŀlaboració entre administracions i l’optimització de recursos per a afavorir el benestar dels valencians amb projectes com Xarxa Llibres o, en aquest cas, amb les millores per a garantir la qualitat educativa per a les persones adultes».

Jorge Rodríguez i Mercedes Berenguer amb Vicent Marzà
Jorge Rodríguez i Mercedes Berenguer amb Vicent Marzà

En el cas concret de les EPA, el president de la Diputació ha explicat que, «de la mateixa manera que en altres àmbits hem considerat que havíem de coŀlaborar amb la Generalitat o altres institucions assumint responsabilitats determinades per a reforçar les ajudes a la ciutadania, el tema de les escoles d’adults és una competència impròpia per a la qual havem trobat la millor solució, que és garantir la seua continuïtat en els municipis gràcies a la implicació de la Conselleria, que ha entés perfectament la seua responsabilitat».

Jubilacions en la mitat de les EPA
El mapa exposat pels responsables de la Diputació al conseller d’Educació contempla trenta-quatre centres o escoles d’adults amb conveni entre la Diputació, que s’encarregava de reposar el professorat, i els ajuntaments, que s’encarreguen del local en què s’imparteixen les classes. D’eixes trenta-quatre EPA, en la mitat hi ha previstes jubilacions dels professors al llarg de la present legislatura.

El cas més urgent és el de Bonrepòs i Mirambell, on la jubilació de l’únic mestre de l’EPA posava en perill l’inici del curs després de l’estiu. Fins a la fi de l’any, tres municipis més (Cheste, l’Eliana i Canals) tenen previst perdre professors, i entre 2017 i 2018, tretze docents més de les escoles d’adults deixaran els seus llocs per a jubilar-se.

Amb aquestes xifres, la mitat de les EPA amb conveni entre la Diputació i els ajuntaments presentaven un futur incert. El que fa la Conselleria, que té desenes d’EPA amb conveni amb ajuntaments i amb la Diputació, és assumir el cost del professorat i les competències, mentres que els ajuntaments seguiran aportant els espais.

En paraules de la diputada provincial de Benestar Social, Mercedes Berenguer, «aquest acord intenta que no es desmunten les escoles d’adults, que compleixen un paper importantíssim». La Diputaciómantindrà els professors que té en les EPA fins que es jubilen i la Conselleria cobrisca les seus places. «Aquest procés no es pot completar en un any, és un procés lent i cal encarar-lo amb normalitat, sense posar en risc el personal laboral» —ha afegit Berenguer.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.