La Fira de Xàtiva comença el seu primer dia amb una vintena d’actes

El concert de Carlos Baute, amb entrada gratuïta, obrirà les seues portes a les 21.30 hores, hora i mitja abans de l’inici del concert.

Xàtiva, 14 d’agost de 2019.- Demà dijous 15 d’agost, la Fira de Xàtiva viurà un dia vibrant, gràcies als més de vint actes programats per fer d’aquest dia de la Fira un dia complet i entretingut per tothom.

Com tots els dies, l’apertura del Recinte del Bestiar serà a les 9 hores. Un hora després, a les 10 hores, es realitzarà fins les 14 hores la 44 edició del concurs de Tir i Arrossegament, que tractarà proves d’una, dues i tres haques en diferents categories. Aquestes proves seran puntuables per a la lliga de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament.

Per altra banda, a les 10 hores es realitzarà un dels actes més representatius d’aquesta tradició, el 68 trofeu de velocitat de la Fira d’Agost, que organitza el Club Moto Ruta Xàtiva, amb eixida i arribada a l’Avinguda República Argentina amb les categories de 80 cc GP i Sèries, Clàssiques B i C i Supermotard.

A les 10 hores es produirà l’apertura de l’Espai Multimèdia que s’ubica al carrer i la plaça Santa Anna. També, a la mateixa hora, es jugarà la simultània d’escacs a 25 taulers, organitzat pel Club d’Escacs La Primitiva Setabense, a càrrec d’un gran mestre de categoria nacional al Reial de la Fira i d’altra banda, s’obrirà en front de la oficina d’informació de la Fira, fins les 14 hores, l’espai Dona’t a Conèixer on es realitzaran activitats informatives per donar a conèixer la tasca d’aquesta entitat.

A les 11 hores es farà una exhibició de crossfit que organitza Avanza Fitness al Reial de la Fira i a les 12 hores hi haurà un espectacle eqüestre pels alumnes del Centre Hípic La Font del Saladrar al recinte de la Fira del Bestiar.

Passant pel món de l’art, a les 12 hores tindrem la inauguració de la exposició de fotografia 65 saló local de fotografia: blanc i negre, color i Fira que organitza AFSA fins al 13 de setembre al pati Cobert de la Casa de Cultura. Un quart d’hora després, a les 12.15 hores, s’inaugurara l’exposició de pintura del premi de pintura Juan Francés, que exposarà les obres seleccionades fins al 13 de setembre a la sala de columnes de la Casa de la Cultura. Per últim, a les 12.30 hores a la Sala d’exposicions de la primera planta de la Casa de Cultura es podrà veure la mostra de pintors i escultors de Xàtiva que romandrà oberta fins al mateix dia que les dues anteriors.

Seguint el matí, a les 13 hores hi haurà una animació musical al reial amb la colla de Dolçaines i Percussió La Socarrà a l’avinguda Selgas del reial de la Fira. A les 14 hores, com marca la tradició, es dispara la Mascletà preparada per Pirotècnia TAMARIT al Jardí de la Pau.

Ja per la vesprada, de 17 a 20 hores s’efectuarà el 44 concurs de Tir i Arrosegament seguint amb l’actuació d’aquest matí al Recinte Fira del Bestiar. A les 19 hores, al mateix lloc, es realitzarà una exhibició eqüestre que organitza l’Ajuntament de Xàtiva juntament amb el Centre Hípic la Font del Saladrar. I a les 20 hores es produirà l’exhibició de Fitkid amb una masterclass a càrrec de Cubbà que organitza Acrodance Xàtiva al Reial de la Fira.

Ja per la nit, a les 23 hores començarà la Nit de Sainets que serà una actuació dels grups de teatre valencià de la falla Espanyoleto i la Falla San Feliu a la Glorieta José Espejo.

Per altra banda, al camp Murta a les 23 hores començarà el concert de Carlos Baute «De amor y dolor», un acte d’entrada gratuïta on s’obriran les portes un hora i mitja abans de l’inici del mateix. També a la mateixa hora a la Plaça de la Seu i patrocinat per Pro 21, començarà el 24 Festival de la Cançó on Andreu Valor presenta «Poemitza’t» amb convidats com Pep Gimeno «Botifarra», Hilari Alonso i Pere Rodenas, Mireia Vives, Francesc Anyó i Borja Penalba.

Per últim, a les 22 hores hores fins les 3 hores, es gaudirà a l’Auditori del Jardí de la Pau de la segona nit del Festival Al Ras amb Jazz Woman com cap de cartell i la participació dels grups locals: DJ David Párraga, Orígens i DJ Pablo Grimaltos.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.