Press "Enter" to skip to content

La garrofera presenta el poemari “úter”, de Josep Maria Balbastre

L’associació cultural La Garrofera de l’Alcúdia de Crespins presentarà el proper divendres, dia 4 de novembre, a les 19,30 hores, a la Sala Generalitat (junt a la biblioteca municipal), el poemari de Josep Balbastre Úter, publicat per l’editorial Onada, amb el qual va obtindre el premi Josep Maria Ribelles Vila de Puçol 2015.
Josep Maria Balbastre (Ròtova, 1964) és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València. Ha treballat com a mestre d’EGB i tècnic de promoció lingüística, i actualment es dedica a la docència en un institut de Secundària. Ha obtingut el premis Francesc Bru 2004 de Canals amb La batuta dels ossos, l’Antoni Ferrer 2006 de l’Alcúdia de Crespins amb Opòsits i el Maxi Banegas 2009 del Pinós amb Cavall de foc. Ha publicat els poemaris Gradual(Premi Manuel Rodríguez Martínez 2007 d’Alcoi i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2009) i La llum garbellada (Premi Ibn Hazm Ciutat de Xàtiva 2011). Ha participat en els volums col•lectius Ponts de paraules (2008), Totes les baranes dels teus dits (2009) i Enllà del foc (2013). Una petita mostra de la seua obra ha estat traduïda al castellà i al portugués. Forma part del col•lectiu Saforíssims i manté el blog de poesia lletrA nuA (josepmariabalbastre.wordpress.com), on també apareix part de la seua producció poètica.
Com el mateix autor comenta, “Úter no és de cap manera un poemari sobre la maternitat. És un poemari sobre la vida. I és també un poemari sobre la mort. O sobre la destrucció, la pèrdua, la desaparició de tot allò que en algun moment és. Com la natura que mor i renaix, els humans la superem amb la desfeta amb dues ferramentes potents: l’amor i la paraula”.

cartell_uterweb

Be First to Comment

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.