Pulsa «Intro» para saltar al contenido

La Granja de la Costera acull una relíquia del cos de Sant Francesc d’Assís

Vicent Garcia Perales / Amb motiu  de la celebració de la Promesa al Pare Sant Francesc, el poble de la Granja de la Costera ha rebut de mans del franciscà ontinyentí Lluís Oviedo una relíquia del sant italià, amb la presència de l’arquebisbe emèrit de Saragossa, l’albaidí Manuel Ureña.

Durant el matí del 10 d’agost, una gran multitud es va reunir a l’entrada del poble i, davall pancartes i de la imatge del sant en andes, s’organitzà un acte commemoratiu de l’adquisició de part del cos de Sant Francesc d’Assís, patró del poble. Es van pronunciar paraules per part del consistori municipal, dirigit per l’alcalde José Miguel Marín, i de representant del poble i de la parròquia, també del pare franciscà i del pare titular de la parròquia, José Miguel Martínez.

Els discursos van coincidir a destacar la importància de l’esdeveniment, ja que este poble tan menut de la Granja ha aconseguit rebre una relíquia, que compta amb certificat d’autenticitat, de tal manera que es podria convertir en un centre de pelegrinatge, com ho són els dos pobles que tenen la mateixa relíquia de Sant Francesc d’Assís, El Toboso (Toledo) o Almendralejo (Badajoz), així com també alguns convents franciscans.

Acabats els discursos de benvinguda, va procedir a la firma de la documentació preceptiva, amb l’acompanyament de músics de la Granja, amb la interpretació de l’Adàgio d’Albinoni amb trombó, clarinet i violoncel. Finalment, acompanyats d’una banda de música, la relíquia va recórrer els carrers de la localitat davall pal·li i amb les salves típiques per a l’ocasió fins arribar al temple parroquial, on es va celebrar una missa solemne. L’eucaristia, com a centre de trobada religiosa, va comptar amb la participació d’un grup instrumental de clarinets, flauta i guitarres que van acompanyar el cor de la parròquia amb els cants de Gabaráin dedicats íntegrament a Sant Francesc d’Assís. L’arquebisbe Ureña va dedicar part de l’homilia a donar la importància que té la veneració de la relíquia, com a testimoni d’algun sant, però no com a superstició ni falsa religiositat.

L’acte va estar acompanyat per xiquets canalins vestits d’hàbit de franciscà, capellans que havien exercit al poble, com D. Vicent González, el que fins ara ha sigut l’abat de la Col·legiata de Xàtiva, D. José Canet, altres preveres com D. José, de Sant Pere (Xàtiva), entre altres.

De vesprada, després d’arribar als 46ºC, la Granja va traure en andes la imatge de Sant Francesc pels carrers del poble, amb la tradicional processó que compleix la promesa feta en 1890 perquè, segons la creença popular, este sant va parar les morts per còlera a la Granja. La processó va acabar amb el cant de l’himne al patró del poble, així com també la recollida de l’alfàbega que porta el sant en les andes.

En les paraules finals de comiat, el pare José Miguel, frare carmelita i prevere de la Granja, va destacar de nou que l’esperit de les persones que han passat pel poble continua entre nosaltres, per això l’esperit de Sant Francesc és viu al poble i ara, amb la relíquia d’una part del cos (un osset), es produeix un acostament més intens al Pobret d’Assís, a qui tantes vegades el poble s’ha aclamat demanant algun favor mitjançant la seua intercessió.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.