Pulsa «Intro» para saltar al contenido

La implantació del pla municipal d’eficiència energètica en l’enllumenat públic ja està donant els seus fruits

La implantació del Pla d'Eficiència Energètica posat en marxa per l'Ajuntament de Canals per a substituir les lluminàries tradicionals per llums led i de baix consum, està donant els seus fruits i arriba ja a un important estalvi en l'enllumenat públic.
Aquest pla de substitució de llum convencionals per llums LED en tot l'enllumenat públic municipal, va ser una ferma aposta de futur per part de l'actual equip de govern, adherint-se a principis del 2013 al Pla d'Eficiència Energètica de la Diputació Provincial, que ha significat per a canals percebre dues subvencions, una de 239.855 euros i una altra posterior de 160.000 amb les que s'han adquirit llums suficients per substituir tot l'enllumenat.

Segons dades de l'informe de l'enginyer municipal del passat 24 d'octubre, actualment s'ha dut a terme la substitució de 1270 làmpades convencionals per làmpades LED dels 2067 punts de llum que té el municipi.
La instal·lació d'aquests llums suposa un estalvi del 70'48% de la potència instal·lada. Tenint en compte un preu mitjà de 20 Cent / kWh i una estimació de 3.650 hores anuals, la instal·lació d'aquestes 1270 làmpades suposa un estalvi anual de 121.724 euros.
Per tant, quan s'hagen substituït la totalitat de les lluminàries de tot el poble l'estalvi anual per a les arques municipals serà aproximadament de 200.000 euros.
La substitució de la il·luminació va començar al Polígon Industrial Les Moles, Torre Cerdà, Aiacor i Torreta, punts que segons valoració dels tècnics eren més prioritaris, després de passat el primer any d'implantació les dades revelen un important estalvi d'energia, i per tant econòmic per a les arques municipals. En concret pel que fa a les tres pedanies es refereix comparant juny 2012/2013 amb el juny 2013/2014, la facturació passa a ser a La Torreta de 19.242 € a 11.520, en Aiacor de 25.000-9617 ia Torre Cerdà de 9492-3699, en tots aquests casos encara que el consum ha baixat considerablement, les seues repercussions econòmiques depenen del preu de l'energia i les taxes, que varien constantment. No obstant això, l'estalvi en la facturació, és un resultat quantificable que demostra l'èxit d'aquest projecte.
L'ús de les llums tipus led s'està fent cada vegada més generalitzat per la seua gran nombre d'avantatges, a més de ser una tecnologia beneficiosa per al medi ambient. Tenen una durada major a 50.000 hores, un ràpid encès, no contenen gas ni tampoc mercuri ni els seus derivats, de manera que no resulten contaminants en la seua destrucció, sense oblidar el seu baix cost en la reparació o substitució.
A més destaquen també per la seua eficiència en oferir una important lluminositat, major encara si es compara amb les làmpades incandescents i halògenes i una garantia d'ús de cinc anys.
La finalitat del consistori és dur a terme la substitució de totes les làmpades de l'enllumenat públic per bombetes led de baix consum, per tal de contribuir a la reducció de despesa corrent, optimitzant l'eficiència dels recursos municipals.

Sé el primero en comentar

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.