Pulsa «Intro» para saltar al contenido

La Pebrella alerta de que Canals carix d’un full de ruta per al seu patrimoni

El passat 19 d’abril reunirem un grup de ciutadans i ciutadanes per informar-los sobre la necessitat de recuperació i protecció del patrimoni històric i cultural de Canals i l’actitud dels diferents governs municipals des de les primeres actuacions al respecte de l’associació en l’any 2007.

Amb documentació pròpia del pressupost municipal de 2018 demostrarem que la quantitat dedicada a protecció del patrimoni es realment de 20.000€ i no 40.000€ com va assegurar el regidor de Patrimoni de l’Ajuntament a LEVANTE-EMV de 19.4.2018. Dita quantitat de 20.000€ figura en la pàgina 11 de “Capítol 6: Inversions reals. C.O. 25, C.P.G. 93300 i C.E. 64000, Patrimoni. Protecció del patrimoni” i, efectivament, es la primera vegada en molts anys que es dediquen mitjans econòmics a aquesta finalitat.

El públic assistent (membres i no membres de La Pebrella) va manifestar el seu recolzament a les reivindicacions de l’Associació i que van ser assumides per unanimitat pel Ple de la Corporació de 26 de gener de 2017. A l’assemblea, de caràcter públic, va assistir Antonio Orea, regidor de Patrimoni, que es va manifestar en els mateixos termes que ho feia a LEVANTE-EMV de 19.4.2018.

Les persones assistents van mostrar una especial sensibilitat sobre la situació del patrimoni local i també sobre diversos aspectes urbanístics del poble. De les diferents intervencions cal destacar les següent:

No ha existit ni existeix un model de poble que emmarque i dirigisca la política municipal.

El PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana) vigent es de 1984; amb 34 anys, ni més ni menys, i cal un nou Pla d’acord amb les necessitats i sensibilitats actuals.

Hi ha una zona especialment degradada al centre del poble com és l’existent a la part posterior del Centre Cultural Calixte III que requereix d’una urgent intervenció.

Quant a patrimoni històric i cultural no existeix la voluntat i sensibilitat política que cal per portar-la endavant.

Importància de visibilitzar en llocs públics la història social i econòmica del poble més recent: activitat tèxtil, adobament de pells, molineria, etc.

Necessitat de creació d’un museu històric-etnològic.

Finalment els assistents van mostrar el seu interès per tornar a reunir-se i vertebrar una sèrie d’accions per traslladar al govern municipal de forma general els temes assenyalats i de forma particular i urgent la protecció del patrimoni històric i cultural.

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.