Pulsa «Intro» para saltar al contenido

La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins salva la vida d’un veí després de realitzar-li una reanimació cardiopulmonar  

La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins salva la vida d’un veí després de realitzar-li una reanimació cardiopulmonar  

Els fets van ocórrer dissabte quan dos agents municipals van ser requerits per part del Centre de Coordinació d’Emergències (112)

L’Alcúdia de Crespins.-09.02.2022.-La Policia Local de l’Alcúdia de Crespins va salvar la vida, dissabte passat, a un veí del poble després de realitzar-li una reanimació cardiopulmonar al seu domicili i per la qual cosa els dos agents que van participar en la intervenció rebran una felicitació pública a títol individual en la pròxima sessió plenària.

Els fets, segons han explicat des de la policia, van ocórrer dissabte quan dos agents municipals van ser requerits per part del Centre de Coordinació d’Emergències (112) perquè es personaren amb caràcter d’urgència en un domicili de la població a causa de l’esvaïment d’una persona d’avançada edat que sofria greus problemes respiratoris i que pel que sembla no responia a cap estímul.

Els agents que van arribar de seguida van observar a un home d’avançada edat immòbil en el sòl, pàl·lid i sense constants vitals que es trobava acompanyat per dos familiars que tractaven de reanimar-lo.

Una vegada comprovat que l’home no respirava i mancava de pols, un dels agents va començar a realitzar la reanimació cardiopulmonar (RCP) fins que va aconseguir reanimar-lo. No obstant això, immediatament va entrar, de nou, en parada en tenir serioses dificultats per a respirar. Per això, es va iniciar novament la RCP, mentre que la seua companya preparava el desfibril·lador semiautomàtic (DESA) que porta el vehicle policial per si era necessari utilitzar-lo.

Així mateix, i gràcies a la formació rebuda recentment per tota la plantilla policial en primers auxilis i donada la dilatada experiència d’un dels agents, que va ser sanitari en la Unitat Militar d’Emergències UME, es va estabilitzar al ferit i es va poder controlar les seues constants vitals en col·locar-li una cànula orofaringe per a assegurar l’obertura de la via aèria i el flux constant d’aire en els pulmons amb un AMBU o ressuscitador manual facilitat pels sanitaris del Centre de Salut de Canals que es van personar en l’immoble. Minuts més tard, va arribar una unitat del SAMU al domicili, i es van fer càrrec del ferit que va ser traslladat a l’hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

En aquest sentit, segons ha informat l’alcalde i regidor de Seguretat Ciutadana, Pepe Garrigós, per aquesta intervenció policial “hem rebut un informe per part de la Prefectura del Cos per a la concessió d’una felicitació pública a títol individual a cadascun dels agents en la pròxima sessió plenària que se celebre al municipi”.

Finalment, Garrigós, ha ressaltat “la professionalitat i implicació dels agents que van dur a terme una actuació impecable i digna d’elogi” i ha remarcat la summa importància “de la formació específica de la Policia local en aquesta matèria”.

 

Sé el primero en comentar

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.