La propera setmana s’inicia la XIX edició del concurs de Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva»

Vora 90 participants competiran en les quatre modalitats, i els guanyadors realitzaran un concert de clausura al Gran Teatre

 

Xàtiva, 7 de febrer 2020.- La regidora de Conservatori Reme Sinisterra i el cap d’Estudis del centre Juan Carlos González han presentat aquest matí la XIX edició del concurs de  Joves Intèrprets «Ciutat de Xàtiva», que passa a tindre caràcter biennal.

«Amb el pas dels anys aquest concurs s’ha convertit en un dels referents de la identitat de la ciutat. L’Ajuntament és conscient de la importància de l’educació musical com a ferramenta pedagògica, i per això convertim aquesta cita en una plataforma de projecció òptima per als concursants», ha manifestat la regidora Reme Sinisterra.

Juan Carlos González ha enumerat les distintes modalitats i especialitats del concurs, així com el calendari corresponent. En concret hi haurà tres modalitats: la A, per a joves de 22 a 26 anys d’edat; la B, per a joves d’entre 17 i 21 anys, i la modalitat C per a joves de fins a 16 anys.

Pel que fa al calendari, la primera cita tindrà lloc el proper cap de setmana del 15 i 16 de febrer, amb l’especialitat de vent-fusta i els instruments flauta, oboè, fagot, clarinet i saxofon. L’especialitat vent-metall tindrà el seu torn el cap de setmana del 22 i 23 de febrer amb trompa, trompeta, trombó, bombardí i tuba. Pel que fa a l’especialitat corda fregada (violí, violoncel i viola) la data serà el cap de setmana del 29 de febrer i 1 de març; i per últim, l’especialitat de piano tindrà lloc el cap de setmana del 7 i 8 de març. Els guanyadors de cadascuna de les especialitats es coneixeran eixe mateix diumenge, al voltant del migdia. Per últim, el dissabte 25 d’abril tindrà lloc al Gran Teatre de Xàtiva el concert de clausura d’aquest concurs, amb els guanyadors i algun convidat per part de l’organització.

«El jurat d’aquest any està conformat per gent excepcional, ja que comptem amb solistes internacionals, solistes de la zona, pedagogs i professors nacionals de Conservatori», ha explicat el cap d’Estudis del conservatori Lluís Milan, Juan Carlos González, qui també ha destacat el «magnífic nivell dels participants, amb gent molt preparada que ja ha aconseguit premis d’aquest tipus i que estudia a ciutats com ara Munic o països com Bèlgica, o a conservatoris com el Reina Doña Sofía, un dels més importants d’Europa.

En total, vora 90 joves intèrprets ‘han inscrit en el concurs: 24 per a vent-fusta, 29 per a vent-metall, 20 per  acorda fregada i 14 per a piano.

Font: Ajuntament de Xàtiva

Comenta la noticia

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.